Tarta cu struguri reteta prajituri. Cum se prepara tarta cu struguri. Tarta cu struguri din aluat de pandispan. Cea mai buna tarta cu fructe. Retete de prajituri cu fructe
Tarta cu struguri-Ingrediente
Blat
5 oua
3 lg ulei
5 lg zahar
5 lg faina
esenta de vanilie
1/2 lgt praf de copt
bobite de struguri albi si negri
Sirop
150 gr zahar
200 ml apa
Tarta cu struguri-Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca spuma cu 2 linguri cu zahar iar albusurile cu restul.
In spuma de galbenus adaugam 2 linguri de apa si 1/2 lingurita de praf de copt.
Omogenizam si rasturnam peste albusuri incorporand usor.
Adaugam uleiul si faina.
Aluatul se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 20 de min la foc potrivit.
Dupa ce au trecut cele 20 min se scoate si se aseaza bobitele de struguri care au fost fierte timp de 5 min intr-un sirop de zahar format din 200 ml apa, 150 gr zahar si zahar vanilat.
Se unge din abundenta cu siropul ramas si se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se serveste rece pudrata cu zahar pudra vanilat
Comentarii recente
Timea
18/01/2012 at 13:30foarte simpla si gustoasa! imi place
VIVIANA
19/01/2012 at 09:24Delicioasa tarta!…drept rasplata, gasiti un premiu la mine pe blog! O zi frumoasa!