Azi am avut pofta de ceva dulce care sa contina si o crema de branza dar si fructe.
Asa ca am pregatit repede aceste tarte cu crema de branza si piersici.
Fiindca nu m-am hotarat daca sa fie in forme mici sau una mare le-am incercat in ambele variante .
Tot ce va spun e ca sunt delicioase si usor de pregatit!!
Ingrediente
Aluat
300 g faina alba
100 g zahar pudra
125 g unt rece
3 galbenusuri
2 linguri smantana groasa
sare
Umplutura
250 g crema de branza Ceva fin pufos-Delaco
150 g crema de branza Ceva fin Cremos – Delaco
2-3 linguri zahar pudra
coaja de lamaie rasa
2 linguri amidon
felii de piersici
zahar brun
Mod de preparare
Se pune intr-un robot faina, zaharul si sarea, se mixeaza pret de cateva secunde , apoi se adauga untul rece taiat cubulete.
Se mixeaza cateva secunde pana ce aluatul seamana cu parmezanul ras.
Adaugati galbenusurile batute usor cu smantana si mixati scurt pana ce aluatul capata consistenta.
Scoateti aluatul , puneti-l in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min.
Cremele de branza se amesteca cu zaharul, razatura de lamaie si amidonul.
Asamblare
Aici eu am facut in doua feluri , voi puteti face sub forma de tarta mare sau tarte individuale .
Pentru tarta mare am intins jumatate din aluat sub forma rotunda direct pe foaia de copt
Am pus jumatate din crema peste foaie lasand marginea libera de cam 3 degete.
Am asezat feliile de piersica deasupra, am presarat deasupra cu zahar brun .
Pentru tartele individuale am folosit o tava de muffins cu 6 forme pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.
Am impartit aluatul in bucatele egale si am imbracat fiecare forma in parte .
Am pus crema de branza si felii de piersica.
Am presarat zahar brun.
Le-am copt la foc potrivit cam 25-30 min .
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat!!