Tarte cu Crema Ganache, reteta prajituri. Cum se fac tartele cu crema. Tarte cu crema de ciocolata si fructe. Tarte fragede. Aluat fraged pentru tarta.
Cu un aluat fraged de se topeste in gura si o crema fina de ciocolata, tartele cu crema ganache sunt alegerea perfecta pentru desertul servit la o petrecere intre prieteni.
De mare ajutor in prepararea lor mi-a fost robotul de bucatarie Heinner Facille 400.
In cateva minute aluatul pentru tarte a fost gata , fara nici un efort din partea mea.
Pe langa faptul ca poti pregati cu el aluaturi fragede, robotul de bucatarie Heinner, toca, marunteste, feliaza..deci e un ajutor de nadejde in bucatarie.
Si daca va doriti si voi unui la fel, aveti sansa sa il castigati la concursul ce va incepe maine la noi pe site .
Fiti cui ochii pe noi, si nu ratati inscrierea !!
Tarte cu Crema Ganache-Ingrediente
Aluat tarte
150 g faina alba
40 g faina de malai
100 g zahar pudra
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 galbenus
150 g unt 82% grasime
un praf de sare
Crema
150 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
capsuni pentru decor
Aluat pentru tarte
Untul la temperatura camerei se spumeaza cu ajutorul robotului de bucatarie impreuna cu zaharul pudra, praful de sare si coaja rasa de lamaie.
Se adauga galbenusul si se spumeaza in continuare pana la incorporare
Se adauga faina de malai, faina alba si se continua procesarea pana obtinem un aluat omogen.
Se rastoarna din cuva robotului, se presara cu putina faina, se inveleste in folie si se tine la rece timp de 30-40 min.
Dupa ce a stat la rece se imparte in 15 buc cu care imbracam formele de tarte.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 15-20 min pana se rumenesc usor.
Se lasa sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Tarte cu Crema Ganache-Mod de preparare
Intre timp pregatim crema ganache.
Punem frisca la incalzit fara a o da in fiert, dam deoparte si adaugam ciocolata.
Amestecam pana ce ciocolata se topeste formand un sos gros de ciocolata.
Cojile de tarte se aseaza pe un platou, se toarna in ele crema ganache cu ajutorul unei linguri, apoi se dau la rece pana ce crema de ciocolata se intareste.
Se decoreaza cu fructe proaspete, au am ales sa le decorez cu capsuni, fulgi de ciocolata alba si frunzulite de menta.
Nota
De preferat sa pregatiti tartele cu o zi inainte de a fi servite, aluatul va fi cu mult mai fraged.
Daca alegeti sa le decorati cu fructe proaspete, atunci ar fi bine sa faceti aceasta operatiune chiar inainte de a fi servite.
Comentarii recente
Mariana
19/12/2015 at 18:32Buna,spune-mi te rog,faina de malai poate fi malai macinat fin??
Loredana
20/12/2015 at 13:41Buna
Daca ai, poti folosi o faina de malai macinata mai fin. Da eu am folosit un malai cumparat obisnuit si si a iesit foarte bun.