250 gr margarina rama (sau unt)
200 gr zahar pudra
4 lg de smantana
4 galbenusuri
500 gr faina
razatura de lamaie
un praf de sare
Ingrediente umplutura
4 albusuri
150 gr zahar
150 gr migdale macinate
o lg de faina
esenta de vanilie
gem de caise
Mod de preparare
Margarina se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou,cele 4 lg de smantana,razatura de lamaie,sarea iar la final se incorporeaza faina.Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.
Formele de tare se ung putin cu ulei si se imbraca fiecare cu aluat.In interiorul fiecarei tarte punem cate o lingurita de gem de caise(puteti folosi orice gem pe placul fiecaruia) iar deasupra turnam cu spritul sau cu lingura compozitia de bezea preparata astfel :batem spuma tare albusurile impreuna cu zaharul.Adaugam migdalele macinate amestecate cu lg de faina si amestecam usor cu o paleta .
Se dau la copt la foc potrivit .Se scot din forme cat sunt inca calde.
Pentru prepararea acestei retete m-am inspirat de la Lissa …bineinteles cu modificarile de rigoare .
Comentarii recente
pansy
27/04/2010 at 14:51ma omorati voi cu retetele voastre.ma ingras numai uitandu-ma la poze.