Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort 2010



Ingrediente:

Blat
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta rom

Crema
500 ml frisca
4 galbenusuri
300 gr zahar
500 gr mascarpone
300 gr afine(de la congelator)
esenta vanilie
o ciocolata Primola cu lapte si crema de cacao
un plic gelatina

Sirop
300 gr zahar
500 ml apa
4 lg Nesquik
100 ml lichior amaretto

Glazura
1
50 gr ciocolata alba
150 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca
50 gr unt

 Pregătire:

Blat

Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul.Se unesc cele doua compozitii si se cierne deasupra faina amesecata cu cacao.Se coace intr-o forma dreptundhiulara tapetata cu hartie de copt.Blatul racit se taie in doua foi ,se insiropeaza prima foaie nu inainte de a o aseza in tava in care am copt blatul,se adauga 1/2 din crema pe care am preparat-o astfel:galbenusurile si zaharul se fierb10 min pe baie de apa apoi se adauga gelatina pe care am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina s-a dizolvat complet dupa care adaugam si crema de mascarpone si omogenizam foarte bine.Intre timp batem frisca iar peste ia adaugam ciocolata taiat bucatele mici ,esenta de vanilie si compozitia de ou cu mascarpone.Peste jumatatea de crema adaugam un strat de afine (rece)care le-am amestecat cu 100gr de zahar si le-am tinut pe foc cat sa se dizolve zaharul.Adaugam si cel de-al doilea strat de crema si incheiem cu foaia de blat pe care o insiropam.Dupa ce a stat la frigider cateva ore se rastoarna pe un platou si o glasam in glazura de ciocolata(se pun toate ingredientele la un loc si se tine pe foc mestecand continuu pana ce se omogenizeaza bine)

L-am decorat cu ornamente din pasta de lapte praf

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram