Tort aniversar
Uite ca au trecut 3 ani de blog!!
Cand am inceput nu credeam ca vom ajunge pana aici.
Va multumim mult pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ati adresat!!! Ne bucuram sa va stim alaturi de noi :*
In toti acesti 3 ani am trait multe impliniri si satisfactii alaturi de voi, ne-am bucurat cand munca noastra a fost apreciata si incercata!!!
Primiti din partea noastra in semn de multumire un tort aniversar facut cu toata dragostea pentru voi, prieteni dragi!!!
Pupici!!!!
Loredana si Liana
Tort aniversar- Ingrediente
Blat
5 oua
4 lg zahar
100 gr faina
2 linguri gris foarte fin
20 gr cacao
125 ml ulei
2 linguri lapte
2 linguri cu miere
2 lingurite cu praf de copt
1/2 esenta vanilie(fiola)
Sirop
4 lg miere de albine
200 ml apa
2 lg cacao
un cubulet de unt
esenta vanilie
Crema 1
200 gr ciocolata cu martipan cu 65%cacao
200 ml frisca lichida
Crema 2
200 gr ciocolata cu cocos
200 ml frisca
La creme poti folosi ciocolata de care doresti nu neaparat din asta care am scris eu. Eu am folosit din asta si combinatia a fost reusita …acum depinde si de gustul fiecaruia.
Tort aniversar-Mod de preparare
Se incepe cu prepararea cremelor:
Ciocolata se rupe bucatele mici, se amesteca cu frisca intr-o craticioara pe baie de apa pana ce ciocolata se topeste si se omogenizeaza(nu se fierbe) Se rastoarna intr-o caserola si dupa ce s-a racorit se pune la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce a stat la rece se spumeaza cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si pufoasa.
Acest procedeu este valabil pentru ambele creme.
Siropul
Mierea si cacaoa se omogenizeaza ,adaugam apa si cubuletul de unt si se fierbe in 2-3 clocote.Se lasa sa se raceasca. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie
Blatul
Galbenusurile si zaharul se bate cu mixerul pana se fac ca o spuma. Adaugam vanilia,uleiul si miere si spumam in continuare.Adaugam si laptele dupa care incorporam faina amestecata cu cacao(se cern inainte) si grisul. Amestecam dupa care punem albusurile batute spuma. Se amesteca usor de jos in sus ca sa nu se lase albusurile(NU CA LA MAMALIGA :))
Tapetezi cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 22cm(numai cat tine fundul formei) intinzi 1/3 din compozitia de blat si coci la foc potrivit cam 15 min (cuptorul sa fie incalzit in prealabil). Se fac 3 foi, procedezi cu fiecare la fel. Le desprinzi de pe foaia de copt abia dupa ce s-a racit bine.
Dupa ce ai pregatit foile, cremele si siropul se trece la montarea tortului.
Pe un platou asezi prima foaie, cu ajutorul unei pensule insiropezi blatul usor (nu prea mult) lasi sa intre siropul dupa care intinzi prima crema intr-un strat uniform..mai opresti din ea cam 2-3 lg ca sa ai pentru finisat. Procedezi la fel si cu celelalte foi. Dupa ce ai umplut tortul intinzi pe laterale crema cat si deasupra obtinand suprafata cat mai neteda si sa nu se vada blatul. Se da la rece pentru 2 ore.
Deasupra i-am pus o foaie de martipan cu ciocolata(puteti intinde un strat de ciocolata neagra ) aveline din crema iar pe lateral fulgi de ciocolata alba.
Pofta buna!!
Comentarii recente
felis
17/03/2011 at 23:11La multi ani si la cat mai multe retete!.. Apetisanta felie…
Bianca
17/03/2011 at 23:18La multi ani pentru implinirea celor 3 ani!!
Mrs. Green Foot
17/03/2011 at 23:19Wow
La Multi Ani bucatareselor!!
Sa cresteti mari si cat mai frumoase!
Va pup
pansy
17/03/2011 at 23:45La multi ani! Tare fain arata tortuletul vostru!
Cristina
18/03/2011 at 06:20La cat mai multi ani de blog! Si cat mai multe retete delicioase asa ca si pana acum.
Felicitari pentru cei trei ani, pentru minunatele retete si pentru prietenia frumoasa pe care ati legat-o.
Adela Zilahi
18/03/2011 at 08:56La multi ani! pentru pentru acesti ani, felicitari pentru blog si sa ne incantati in continuare cu retetele voastre minunate…super tortul cred ca e si delicioasa, pacat ca nu pot sa gust si eu macar o feliuta mica :d… O zi frumoasa va doresc! adela
Mitinita
18/03/2011 at 11:08Va multumesc ptr felia generoasa! La multi ani!!!
Alina
18/03/2011 at 13:34Oare feliuta aia apetisanta ma astepta pe mine?
La multi ani fetelor! Si la mai mare 😛
Cu tot dragul,
Alina
Sidy
18/03/2011 at 14:29La o asemenea bunatate nu am cum sa lipsesc….
Delicioasa !
Multumim de tratatie !Poate scrieti si reteta ca taaaaaaaaaaare bine mai arata…
dana
18/03/2011 at 14:51La multi ani!!!! un premiu frumos va asteapta la mine pe blog, pupici:*
Sara & Miki
18/03/2011 at 15:57La multi ani si felicitari pentru tort, arata super. Asteptam si reteta.
Lily Musat
18/03/2011 at 17:01Super tortul! Felicitari! Te invit pe blogul meu http://lily-musat.blogspot.com/2011/03/nou-forme-de-copt-accesorii-patiserie.html
Lory
18/03/2011 at 21:35Va multumim mult :* :* cuvintele voastre ne onoreaza si incurajeaza sa mergem mai departe .Multe multe pupice si imbratisari din partea noastra
Cu respect
Leia si Lory
Georgy
18/03/2011 at 22:14Yummmyyy arata de nota 10! Felicitari!!
gaby_d
20/03/2011 at 21:22La multi ani!
Adriana
21/09/2012 at 22:49La multi ani si spor la treaba de acum inainte, cu retete la fel de delicioase!
Miha
22/09/2012 at 11:46La multi ani!