Blat
14 oua
14 lg zahar
10 lg faina
4 lg cacao
esenta de rom
Crema
300 gr ciocolata alba
400 gr ciocolata amaruie
150 gr zahar
700 ml frisca lichida
doua fiole esenta rom
Sirop
200 gr zahar
400 ml apa
esenta rom
coaja de lamaie
Decor
marshmallow
300 gr marshmallow colorat
1 lingura apa
600 gr zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 10 lg de zagar iar galbenusurile cu restul si sesenta de rom. Se unesc cele doua compozitii amestecand lejer dupa care se adauga faina amestecata cu cacao. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc moderat.
Crema
Ciocolata alba si amaruie se rupe in bucati mici si se aseaza intr-o cratita, peste ea adaugam frisca si zaharul si se tine pe foc pana ce se topeste ciocolata si da in cateva clocote. Se lasa la racit 3-4 ore sau mai mult. Se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza cu rom.
Pasta pentru decor
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul ,amestecati din cand in cand in el. Dupa ce s-a topit adaugam la el cei 600 gr zahar pudra, colorantul daca doriti sa-l colorati si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(atentie zaharul il cerneti). Cand pasta este omogena pudram o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Se intinde cu sucitorul presarand amidon sa nu se lipeasca.
Asamblare
Blatul racit se taie in 4 foi…3 dintre ele se umplu cu crema nu inainte de a le insiropa lejer cu siropul fiert si racit. Tot tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema. Cea de-a patra foaie o decupam in cercuri cat sa intre in doua castroane mici ca sa formam sanii.Se pun cercurile in castron alternand cu crema..se da la rece. Dupa ce tortul a stat la rece se aseaza sanii pe el il decupam dand forma unui bust si il imbracam dupa imaginatie in pasta pe care am intins-o cu sucitorul.
Comentarii recente
Lissa's Cakes
27/02/2010 at 23:14Lory ,ce bust frumos ai facut!
Sa aveti o duminica placuta!
DANIELA BIGHIU
28/02/2010 at 08:45arata super bine tortul, felicitari.
Simona
28/02/2010 at 11:50Arata fff bine, am facut si eu unul de curand, dar din pacate mi a iesit roz, desi am colorant gel de la Wilton, spune-mi te rog tu ce colorant ai folosit. Multumesc anticipat
Brindusa
28/02/2010 at 13:11Uau, ce opera… Cred ca a necesitat ceva timp, nu gluma. Foarte aratos, aproape ca iti vine sa crezi ca e real, materialul. He, he. Felicitari bucataresei, adica creatoarei.
Lory
28/02/2010 at 18:10Lissa cand aprecierea vine de la o experta ca tine..nu face decat sa ma onoreze :)…e primul tort care l-am imbracat in pasta.
Lory
28/02/2010 at 18:10Daniela multumesc mult
Lory
28/02/2010 at 18:18Simona multumesc
Eu am folosit un colorant obisnuit cumparat din comert 2 ron sticluta…mi-ar fi placut si mie sa iasa un rosu aprins
Lory
28/02/2010 at 18:29Brandusa sa stii ca m-am cam luptat cu el :)) dar nu m-am lasat batuta.Nu a iesit el perfect dar per total am fost multumita
Azi am aflat ca si sarbatoritul a fost impresionat:) asa ca …misiune indeplinita :))
Multumesc mult de apreciere
panseluta-violet
28/02/2010 at 20:45ai intrat in categoria maestrelor decoratoare de torturi.cum s-o fi simtit prietena sau nevasta sarbatoritului?
Bianca
28/02/2010 at 23:43Foarte frumos tortul realizat.
Astept cu nerabdare reteta dar nu stiu daca m-as baga la asa ceva.
panseluta-violet
01/03/2010 at 13:26fetelor va asteapta un premiu primavaratic la mine pe blog,sa aveti o primavara frumoasa su fructuoasa.
valy
02/03/2010 at 12:45Odata cu primavara sper ca sufletul sa-ti infloreasca ca un ghiocel… sa radieze ca un soare… sa ofere caldura si iubire… si, nu in ultimul rand, sa ramana mereu tanar. Un martisor mic si dulce pentru o fiinta deosebita!
alessya20
02/03/2010 at 16:14Arata superb 🙂
Lory
02/03/2010 at 22:43panseluta-violet …tocmai prietena a comandat tortul…asa ca sarbatoritul a avut o surpriza :))
Multumim de premii
Lory
02/03/2010 at 22:45alessya multumesc
Lory
02/03/2010 at 22:47Valy multumim pentru gandurile frumoase
Petite Foury
10/06/2010 at 13:16Ce super a iesit bustul! Felicitari!!!!
katyIacob
30/08/2010 at 15:03Urmaresc acest blog cu mare interes. As avea insa o intrebare…unde pot gasi marshmallow in Bucuresti? M-am mai uitat prin hipermarketuri, insa nu am vazut. Mi-ar placea sa incerc un asemenea decor:) Multumesc si la mai multe retete delicioase!
Lory
30/08/2010 at 19:55Katy ma bucur ca ne urmaresti blogul.
Marshmallow am gasit la Plus…sunt impachetate in pungi sub forma de con.De obicei sunt colorate..alb cu verde si roz si au diferite forme.
Gabriela
24/03/2015 at 21:37Buna seara, a rog sa ma ajutati cu aceasta reteta si va intreb daca pot folosi marzipan pentru a „imbraca” tortul, este ziua sotului in mai si vreau sa fie o surpriza sper placuta, multumesc