blat
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
esenta de vanlie
Crema
300gr urda
300ml smantana
300gr zahar
2 oua
un pumn de capsuni
2 pl gelatina
decor
capsuni
jeleu
blatul obtinut din ingredientele de mai sus se acopera cu crema obtinuta astfel:ouale si zaharul se fierb la baie de apa dupa ce s-au racit putin se adauga gelatina care a fost pusa la inmuiat in 100ml apa rece .Intre timp smantana se bate se adauga urda si se amesteca pana se incorporeaza bine.Capsuni se zdrobesc cu blenderul si se paseaza prin sita piureul obtinut se adauga peste amestecul de smantana si urda, la final adaugam si compozitia de ou +zahar+gelatina.Peste crema se aseaza capsuni care se glaseaza in jeleu (facut dupa instructiunile de pe plic)Tortul se monteaza intr-o forma cu pereti detasabili, se lasa la rece cateva ore.
Comentarii recente
Edith
12/06/2008 at 23:49mmm ce bun trebuie sa fi fost… Trebuie sa profitam din plin de capsunici ca dispar acush… 🙁