Tort cu blat umed si crema de branza
Acum 10 ani cand am pornit in aceasta frumoasa aventura, nici nu ne gandeam ca vom ajunge pana aici.
Au fost 10 ani frumosi, cu bucurii, satisfactii, impliniri, uneori si cu hopuri dar nu imposibil de trecut.
Am muncit cot la cot cu Liana sa il crestem frumos, am invatat din mers tot ce tine de blog si inca mai avem foarte multe de invatat.
Dupa 10 ani, am adunat peste 2000 de articole, am avut zeci de colaborari cu oameni frumosi si dragi care ne-au acordat si ne acorda in continuare increderea lor si le multumim pentru asta, am legat prietenii si am strans in jurul nostru o frumoasa comunitate fara de care noi nu am fi aici !! <3
Ce ne dorim de aici incolo? Nu ne dorim decat sanatate si multa putere sa putem duce mai departe ce am inceput acum 10 ani!!
La ceas aniversar sarbatorim avandu-i alaturi pe Delaco asa acum o fac luna de luna, de 5 ani incoace, multumim dragilor pentru incredere!!
Multumesc Tomvalk pentru topperul deosebit!!
Tort cu blat umed si crema de branza- Ingrediente
Blat umed de cacao-3 foi
200 g faina
250 g zahar
75 g cacao Dr.Oetker
2 lingurite praf de copt
3 oua
180 ml lapte batut
180 ml ulei
180 ml apa fierbinte
2 plicuri zahar vanilat Bourbon
un praf de sare
Crema de branza
600 g crema de branza cu smantana- Grace-Delaco
400 ml smantana pentru frisca, rece
150-200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat bourbon
10 g gelatina granule
Tort cu blat umed si crema de branza- Mod de preparare
Blat umed de cacao- 3 foi
Amestecam intr-un castron ingredientele uscate:faina, cacao, praf de copt, zaharul vanilat bourbon, sare.
In alt vas punem ouale, uleiul, laptele batut, zaharul si le amestecam cu mixerul.
Unim cele doua compozitii, le mixam, apoi adaugam apa fierbinte si omogenizam. Compozitia o sa iasa un pic mai lichida, dar asa trebuie sa fie!!
Aprindem cuptorul si il stabilim la 160 grade C functia ventilatie.
Tapetam cu hartie de copt baza unei forme de tort cu diametru de 24cm, impartim compozitia in trei si coacem pe rand cele trei foi de blat cate 20 de min pentru fiecare foaie in parte.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-au racit indepartam hartia de la baza, trebuie manevrate cu atentie fiindca se pot rupe usor.
Crema de branza pentru tort
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece cam 10 min apoi se incalzeste pe baie de apa sau la cuptor cu microunde (15 sec) pana ce devine lichida.
Intr-un castron punem crema de branza, smantana pentru frisca, zaharul pudra, zaharul bourbon si mixam la viteza mare 1-2 min , adaugam gelatina lichida si continuam mixarea pana ce crema devine pufoasa si capata consistenta.
Lasam la rece cam 20 min apoi o punem intr-un pos prevazut cu varf stea.
Tort cu blat umed si crema de branza-Asamblare
Pe un platou asezam prima foaie, turnam crema cu posul sub forma de aveline pe toata suprafata foii, asezam a doua foaie, turnam inca un rand de crema, punem si ultima foaie si facem deasupra trandafiri din crema…sau o puteti turna dupa cum doriti.
Decoram cu fructe proaspete dupa imaginate si lasam la rece 1-2 ore inainte de a-l portiona.
Pofta buna!
Comentarii recente
olivia
18/03/2018 at 15:20La multi ani cu sanatate si cu multe super-retete!
Loredana
18/03/2018 at 20:59Multumim mult !! :*