Ingrediente :
800 gr branza de vaci
200 gr zahar praf
100 gr rama (unt )
300 gr biscuiti
1 pachet praf de gelatina
1 lingura zeama de lamaie
5 linguri zeama de compot de fructe
3-4 kiwi
2 portocale
frisca
1 plic glazura cu gust de caramel
frisca
Preparea :
Branza se freaca 200 gr zahar praf si 100 gr rama. Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine.
Intr-o cana se amesteca 1 lingura de zeama de lamaie si 5 linguri de zeama de fructe si cu acest sirop se stropesc biscuitii.
Portocalele se desfac , kiwi se taie felii. Intr-o forma rotunda tapetata cu folie de aluminiu punem un rand de biscuiti pe care se pune un strat de branza apoi iar biscuiti , iar branza si deasupra punem fructele . Peste fructe punem din nou un strat de branza si acoperim cu biscuiti. Dam totul la rece ptr . 2 ore ( eu am lasat la rece de pe o zi pe alta ).
Dupa cele 2 ore de stat la rece scoatem tortul din forma pe o farfurie si il ornam cu glazura de caramel (in cazul meu ) sau cu frisca . Se da la rece cat sa se intareasca glazura si se poate servi .