Tort cu ciocolata si rom, un tort cu o crema fina de ciocolata, blat pufos de cacao si glazura delicata de ciocolata cu un decor simplu dar de efact.
Va recomand sa il incercat, nu necesita mult efort iar ingredientele folosite sunt la indemana oricui.
Tort cu ciocolata si rom-Ingrediente
blat tort de cacao
Crema
500 g ciocolata neagra
500 ml frisca lichida
3 fiole esenta rom(2ml/fiola)
Sirop de zahar ars cu rom
250 g zahar
400 ml apa
2 fiole esenta rom
Glazura
200 g ciocolata neagra
150 ml frisca
30 g unt
Decor
fulgi de ciocolata
forme de ciocolata
Tort cu ciocolata si rom-Mod de preparare
Intai pregatim blatul de cacao ca in aceasta reteta (clic pe link)
Crema
Ciocolata rupta in bucati mici si frisca se pun intr-o cratita pe foc mic sau pe baie de apa amestecand continuu pana ce ciocolata incepe sa se topeasca. Se da deoparte si se amesteca pana ce compozitia devine omogena.
Se aromatizeaza cu esenta de rom si se foloseste imediat la umplerea tortului.
Glazura
Ciocolata impreuna cu frisca si untul se pun intr-o cratita pe baie de apa amestecand continuu pana ce ciocolata se topeste dar fara a da in fiert.
Se omogenizeaza si se foloseste dupa ce se mai tempereaza putin.
Sirop
Zaharul se topeste pana devine aramiu, se adauga apa si se fierbe pana la dizolvare.
Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu rom.
Tort cu ciocolata si rom- Asamblare
Blatul de cacao se taie in trei foi, se aseaza prima foaie in forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se toarna jumatate din crema, se niveleaza usor, se pune si cea de a doua foaie, se insiropeaza si ea, se pune ultimul strat de crema, pestea ea punem ultima foaie, o insiropam si dam forma la rece peste noapte sau pentru cateva ore.
Se rastoarna pe un platou si se glaseaza in glazura de ciocolata.
Se decoreaza dupa imaginatie.
Eu am ales sa folosesc fulgi de ciocolata si sa fac forme din ciocolata topita.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
olivia
06/01/2016 at 10:56Multumesc pentru reteta,merita incercata.
Serena
08/01/2016 at 22:40Oau! Arată într-un mare fel! 🙂
MIHAELA
25/08/2016 at 12:48CU ADAUG FRISCA BATUTA ,SAU NEBATUTA MULTUMESC!
Loredana
27/08/2016 at 17:35Frisca trebuie sa fie lichida .