Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu Ciocolata si Visine




Ingrediente blat :

8 oua ,
8 linguri faina,
8 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,
1 praf de sare

Ingrediente crema:

500 ml frisca Megle,
500 g ciocolata menaj,

Ingrediente glazura ciocolata:

300 g ciocolata menaj,
100-150 ml lapte,
unt cat o nuca ,

Alte ingrediente :
500 g visine fara samburi (proaspete, congelate sau conservate la borcan),
6 linguri zahar,
1 fiola esenta rom,
250 ml apa,
diverse forme de ciocolata ,

Preparare :

Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 8 linguri zahar si o spumam,cu mixerul.Albusurile cu 1 praf de sare le batem spuma .Adaugam galbenusurile spumate la albusurile batute si cu o lingura de lemn amestecam usor sa se omogenizeze compozitia. Intr-un vas punem 8 linguri de faina la care adaugam praful de copt cu care il amestecam . Aceasta faina faina o adaugam treptat la compozitia de ou presarand cate putin . Amestecam usor pana se incorporeaza toata faina . Ungem o forma rotunda cu putin unt si il tapetam cu faina , dupa care rasturnam in ea compozitia de piscot. Dam forma la cuptorul preincalzit la copt. Initial tinem la foc mare blatul pana acesta creste si prinde o crusta galbuie deasupra apoi reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu se mai prinde aluatul de scobitoare.
Scoatem forma din cuptor si lasam la racit.

Preparare crema :
Crema , o pregatim cu o seara inainte de a ne apuca sa ansamblam tortul . Iata cum procedam.
Cei 500 ml frisca Megle o turanam intr-uo cratita. Cei 500 g de ciocolata menaj o razuim ( pe razatoarea mare am dat-o eu …) si o adaugam la frisca. Punem vasul la foc si o tinem pana ciocolata este topita (compozitia nu trebuie sa fiarba !!!! ) . O luam deoparte si o dam pentru o noapte la frigider. A doua zi punem compozitia de ciocolata intr-un bol de plastic mai maricel si o spumam bine cu mixerul pana devine o crema fina si spumoasa.

Preparare sirop ptr blat :
Cele 6 linguri zahar le punem la caramelizat apoi turnam 250 ml apa . Lasam sa dea in clocot pana zaharul s-a topit. Dupa ce siropul a racit adaugam esenta de rom.

Ansamblare tort :

Blatul copt si racit il taiem in 3 felii pe orizontala . Asezam pe un grilaj o parte din blat si il insiropam cu siropul de mai sus , nu prea tare . Punem un rand de crema ,deasupra caruia punem visinele din care am scos samburii si i-am lasat la scurs in prealabil .Deasupra visinelor mai punem un strat subtire de crema . Asezam urmatorul blat , care la randul sau il vom insiropa si proceda ca si cu prima parte . Ultimul blat il asezam deasupra si il vom insiropa . Pe margine vom unge in strat subtire tortul cu crema si vom uniformiza frumos lateralul tortului. Dupa ce am facut si aceasta etapa ne apucam sa pregatim glazura de ciocolata. Cei 300 g ciocolata menaj razuit in prealabil il punem la topit pe baie de aburi . Adaugam la ciocolata aproximativ 100 ml lapte (poate cere si 150 ml ) si unt de marimea unei nuci. Lasam sa fie bine topit untul si apoi luam vasul de pe aburi. Un pic o lasam la racorit dupa care o turnam peste tort lasand ca acesta sa se prelinga frumos pe margini. Daca glazura nu se prelinge uniform , ne vom ajuta de un cutit cu lama mai lunga sa il intindem pe locurile neacoperite .
Lasam glazura putin sa se intareasca dupa care vom aseza deasupra formele de ciocolata de care dispunem si ornam tortul dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram