Tortul cu crema de cappuccino si vanilie l-am pregatit pentru ziua surorii mele, ce luna trecuta a implinit o frumoasa varsta.
Un tort ciocolatos cu arome fine de cappuccino si vanilie, o combinatie buna , zic eu!!
Va recomand sa-l incercati, se face extrem de usor atat blatul cat si cremele.
Puteti asocia orice arome doriti , dupa placul fiecaruia.
Eu am ales ciocolata Schogetten fiindca se poate gasi cu mai multe arome , dar mai ales ca e o ciocolata buna ce se lucreza foarte bine cu ea .
Blat
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao
esenta de rom
Crema cappuccino
400 gr ciocolata cappuccino
350 ml frisca lichida
Crema de vanilie
500 g ciocolata alba
450 ml frisca lichida
2 fiole esenta vanilie(2ml/fiola)
Sirop
200 gr zahar
3 lg cappuccino
350 ml apa
o fiola esenta rom (2ml)
Glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema de cappuccino
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Crema de vanilie
Procedam la fel ca la crema de cappuccino
Siropul
Se dizolva praful de cappuccino in putina apa fierbinte apoi se adauga peste apa amestecata cu zaharul, se fierbe.
Se raceste inainte de a fi folosit.
Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform 3/4 din crema de cappuccino.
Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni, dupa care intindem jumatate din crema de vanilie.
Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.
Nivelam fata si lateralele tortului cu crema cappucino dupa care il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata(ciocolata, frisca si untul se tin pe foc mic amestecand continuu fara a da in fiert pana ce se topesc formand o glazura consistenta) si se decoreaza cu trandafirasi albi din crema de vanilie facuti cu ajutorul posului cu sprit.
Pofta buna !!
Comentarii recente
Giana
11/09/2013 at 11:07Am facut si eu acest tort, eu am facut numai jumatate din blat cu cacao, jumate l-am lasat simplu si am mai adaugat mere caramelizate peste crema. Din pacate nu am putut sa-l ornez cu trandafirasi pt ca imi lipseste posul cu sprit. Va multumesc pt aceasta reteta, tortul este delicios.
LianaFilipas
12/09/2013 at 21:18Cu placere Giana !
LoredanaCarp
09/10/2013 at 23:14Lidia am folosit 1M de la Wilton
Gabriela Gabitza
02/11/2013 at 11:15buna sunt foarte adica super trandafirii dar ce inseamna 1M de la Wilton ?poti sa fii mai explicita te rog 🙂
FABIANA
04/01/2014 at 15:46No. 2110 (1M) Open Star Decorating Tip*
9.89.- RON + TVA
(12.26.- RON)
LoredanaCarp
04/01/2014 at 16:40Gabriela asa este numerotat spritul(varful)
camelia cionca
21/10/2013 at 11:41Sper ca nu va deranjez cu o intrebare..am vazut cu ce sunt facuti trandafirii,dar eu vreau sa stiu cum sint facute liniile de pe marginile tortului si cu ce?pot sa gasesc sa imi cumpar si eu de undeva?arata superb tortuletul si vreau sa il fac si eu..nu am scris niciodata pina acum- de curind,dar va urmaresc de muulta vreme,am facut multe retete de la voi,sunteti minunate!si va multumesc ptr.retete!
LoredanaCarp
21/10/2013 at 12:03Camelia cu acest piaptan de patiserie am facut liniile pe marginea tortului 🙂 Ne bucuram ca iti plac retetele noastre si ca le-ai incercat!!
LoredanaCarp
04/01/2014 at 16:28Nu, nu se pune!!