Tort cu crema de halva
Iata-ne si in ultima zi a anului 2018. Cu bune cu rele a fost un an bun din toate punctele de vedere. Speram ca si Noul An, 2019 sa fie la fel de bun, sau chiar mai bun. Le multumim pe aceasta cale tuturor colaboratorilor nostri de peste an si le dorim atat lor cat si voua dragi cititori un sincer La Multi Ani, prosperitate, sanatate si An Nou Fericit !
Ultima reteta din 2018 este acest Tort cu crema de halva care il recomand cu caldura sa il incercati . Se pregateste foarte repede si este delicios. Ii multumim sponsorului Feleacul pentru minunatele produse de halva pe care le-a trimis spre testare. Sunt deosebite, halvaua fiind exact ca cea din copilaria mea la gust si la textura.
Ce sa o mai lungim, sa trecem la fapte sa nu ne apuce Noul An fara un tortulet pe masura. Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu Torturi si Prajituri!
Tort cu crema de halva-Ingrediente
3 foi de pandispan ( sunt perfecte si cele din comert daca nu aveti timp sa le coaceti)
o forma de tort cu diametrul de 16 cm detasabila
200 g halva cu cacao si stafide de la Feleacul
250 ml frisca pentru crema
esenta de rom
100-150 ml frisca pentru ornat
250 g dulceata de afine sau dulceata de soc
20 g gelatina
Tort cu crema de halva-Preparare
Punem halvaua in robot si il maruntim. Cei 250 ml frisca se bate tare. La halva adaugam putina esenta de rom si apoi se adauga la frisca. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Decupam din pandispan 2 cercuri ce vor alcatui bazele tortului. Din restul de foi decupam fasii mai late ce va veni pus ca o centura in forma detasabila. Un cerc il punem la baza. Imbracam marginile cu fasiile de pandispan dupa care turnam in interior crema de halva.
Pentru un plus de savoare am ales sa pun deasupra cremei un strat de dulceata. Am incalzit dulceata sa devina mai lichida , gelatina am pus-o in prealabil la hidratat in putina apa rece dupa care am incalzit-o. Se adauga gelatina la dulceata calduta, se amesteca si se toarna peste crema.
Tort cu crema de halva
Asezam deasupra capacul din pandispan. Fasiile de pandispan cu care am imbracat marginile formei le-am lasat mai inalte decat forma ca sa evit scurgerea stratului de dulceata. Lasam la rece pana il decoram circa 1 ora.
Batem restul de frisca. Marginea mai inalta o decupam la nivelul capacului de pandispan si ornam tortul cu frisca. Se orneaza apoi dupa imaginatia fiecaruia.
Va dorim un An Nou fericit si va asteptam in 2019 sa ne fiti alaturi. Va multumim ca ne sunteti alaturi in fiecare zi !
Cu respect, Bucataresele Vesele, Lia & Lory !