Tort cu crema de lamaie si frisca
Mai zilele trecute a fost ziua de nastere a cuiva draga mie, si cum m-a rugat sa o ajut cu un tort nu am putut sa o refuz. Am imprumutat crema de la Prajitura Budapesta si astfel am realizat acest Tort cu crema de lamaie si frisca. Am fost sa il si degust si pot spune ca a fost super bun. Daca nu tineam regim mai ca as fi mancat singura tot tortul.
Ingrediente blat -Tort cu crema de lamaie si frisca:
10 oua
12 linguri faina
10 linguri zahar
1 praf de copt
1 forma detasabila cu diametrul de 24 cm
Ingrediente crema -Tort cu crema de lamaie si frisca:
500 ml lapte
4 linguri amidon alimentar (Gustin de la DR.Oetker)
1 lamaie
250 g unt sau margarina Rama (la cub)
250 g zahar
200 ml frisca Megle
Alte ingrediente -Tort cu crema de lamaie si frisca:
800 ml frisca
colorant rosu si albastru
100 g zahar
300 ml apa
1-2 fiole esenta vanilie
Preparare blat -Tort cu crema de lamaie si frisca:
Se spumeaza galbenusurile cu 10 linguri zahar. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Se amesteca faina cu praful de copt si se presara treptat la compozitia de oua amestecand usor. Forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna in ea compozitia de pandispan. Punem forma cu compozitia de pandispan in cuptorul preincalzit si il coacem. Se scoate si se lasa la racit dupa care il vom taia in 4.
Preparare sirop :
Caramelizam zaharul si apoi il stingem cu 300 ml apa. Cand este caldut adaugam si fiolele de esenta de vanilie. Lasam la racit pan il vom folosi.
Preparare Crema -Tort cu crema de lamaie si frisca:
Punem intr-un vas amidonul, zaharul, coaja rasa de la lamaie si sucul stors. Treptat adaugam laptele rece pana se omogenizeaza. Punem vasul cu aceasta compozitie la fiert pana se ingroase crema. Lasam la racit. Untul sau margarina se freaca cu 2-3 linguri zahar pudra si se adauga la crema fiarta cand aceasta este complet rece. Se bate si frisca dupa care se adauga la compozitia de mai sus. Se amesteca pana se omogenizeaza si se trece la pasul urmator.
Asamblare – Tort cu crema de lamaie si frisca:
Pe un platou punem prima parte de blat taiata. Se insiropeaza si se pune crema. Acoperim cu urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se pune inca o parte de crema. Ultima felie de tort se insiropeaza si se pune peste ultimul rand de crema. Lasati putina crema sa ungeti tortul in strat subtire peste tot.
Restul de frisca ramas se bate si se foloseste la ornat. Eu am lasat o parte alba si o parte am colorat cu rosu si albastru.
Comentarii recente
claudia
01/05/2015 at 16:56l-am facut cu mici modificari , in blat am pus si 3 linguri de ulei , in crema 1 ligura de coaja rasa de portocala si in sirop am stors lamaie dupa gust , a iesit superb , te lingi pe degete