Azi implinim frumoasa varsta de 4 ani !!! Va multumim ca sunteti alaturi de noi zi de zi !
Ingrediente blat:
8 oua,
1 plic praf de copt,
6 linguri faina,
8 linguri zahar,
2 linguri cacao
Ingrediente crema:
400 ml lapte,
2 plicuri budinca vanilie,
1 lamaie,
4 galbenusuri,
200 g zahar,
200 g unt(sau margarina Rama la cub),
200 ml frisca,
Ingrediente sirop:
150 g zahar,
100 ml lichior de lamaie(sau portocale),
200 ml apa,
coaja rasa de la o lamaie,
Ingrediente decor :
450 gr marshmallow alb,
2 linguri apa,
2 fiole esenta vanilie,
900 gr zahar pudra,
margarina(unt) pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit,
amidon alimentar pentru intins,
coloranti alimentari ,
Preparare blat:
Separam albusrile de galbenusuri. La galbenusuri adaugam 8 linguri zahar si o spumam cu ajutorul mixerului. Albusurile se spumeaza cu un praf de sare apoi adaugam treptat la ele galbenusurile spumate amestecand usor pana se omogenizeaza. Intr-un castron punem cele 6 linguri de faina la care adaugam praful de copt si 2 linguri cacao. Le adaugam peste compozitia de ou treptat amestecand usor de sus in jos pana se omogenizeaza. Intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt coacem blatul de piscot. Dupa ce a copt lasam blatul la racit si il taiem in trei.
Preparare crema:
Intr-un vas punem cele 2 plicuri de budinca, zaharul,coaja rasa de la lamaie si zeama stoarsa, 4 galbenusuri de ou. Amestecam aceste ingrediente adaugand treptat, putin cate putin din laptele rece pana se omogenizeaza. Punem la fiert amestecand mereu pana se ingroase. Lasam la racit. Untul il spumam cu 2 linguri zahar si il adaugam treptat la compozitia de mai sus. Spumam si frisca si o adaugam la crema. Amestecam sa se omogenizeze si lasam la rece crema pana incepem sa umplem tortul.
Preparate sirop:
Intr-o craticioara punem 150 g zahar impreuna cu 200 ml apa la fiert pana acesta se topeste.Oprim din fiert si adaugam coaja de lamaie rasa. Cand siropul e rece adaugam lichiorul.
Preparare Fondant Marshmallow 🙁vezi aici pasii de preparare)
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. La fondant adaugam colorant pentru a o colora in functie de decoratiile pe care doriti sa le faceti.
Asamblare tort:
Dupa cum am spus mai sus blatul il taiem in 3 parti. Insiropam partea de jos al tortului cu sirop, punem un rand de crema,asezam a doua parte de blat, insiropam din nou si punem iarasi un rand de crema(sa lasati o particica de crema pentru a finisa marginile si a unge deasupra tortul in strat subtire pentru ca fondantul sa faca priza cu aceasta ) acoperim cu ultima parte de blat pe care o insiropam din nou. Ungem tortul cu deasupra cu putina crema si marginile ca sa o finisam frumos si ne pucam de ornat. In cazul meu am ales sa il imbrac in fondant de marshmallows din care am realizat si decoratiile.
Comentarii recente
yaya6
17/03/2012 at 10:32La multi ani si multe multe retete!!!! Tortul ce pot sa spun,nu e frumos e superb,minunat,excelent…….culori care stau foarte bine impreuna,un tort simplu dar de mare efect,felicitarile mele,o zi minunata azi de ziua ta bloguletule!!!!
Nicol
17/03/2012 at 14:25La multi ani! Cat mai multe retete delicoase!
Cristina
17/03/2012 at 15:02La multi ani si la cat mai multe retete delicioase!
Mare Maria
17/03/2012 at 18:43La multi ani si la cat mai multe retete minunate si delicioase:X!!!!
Fancy Cake
18/03/2012 at 10:20La multi ani si multe retete delicioase!
Alexandrina
18/03/2012 at 12:02La multi ani! La cat mai multe retete delicioase!
Frumos tort!
Leila
18/03/2012 at 18:24Multumim fetelor pentru urari ! Va dorim o zi superba , o primavara frumoasa !
gaby_d
18/03/2012 at 19:23E absolut divin!!!
Nico
20/03/2012 at 15:49La multi ani! Si multi inainte cu succes. Va pup, Nico
Anonymous
29/03/2012 at 12:31LA MULTI ANI!SUNT BUCUROASA CA VA AM.IMI SUNTETI DE MARE AJUTOR.MULTUMESC F.F.FRUMOS SI…DULCE.CRISTINA
Ady
28/12/2012 at 11:51Am facut acest tort, si pot sa spun ca este foarte bun, dar data viitoare o sa schimb putin reteta din cauza ca la crema sunt multe 2 plicuri de budinca la 400ml lapte + ca mai sunt si galbenusurile, crema iese beton iar cand se bate cu untul raman niste cocoloase mici . Iar eu nu vad bine combinatia de unt cu frisca, ori se face crema doar cu unt ,ori doar cu frisca. Iar la blat sunt putine 6 linguri de faina la 8 oua. Nu de alta dar iese blatul prea buretos si foarte greu l-am taiat in 3. (este elastic tare )
In rest este foarte gustos!
LoredanaCarp
29/12/2012 at 21:13Ma bucur ca l-ai adaptat dupa gustul tau 🙂