Dorim tuturor prietenilor, fanilor, vizitatorilor si colaboratorilor nostri Paste Fericit!!
Sa aveti parte de caldura in suflet, belsug in casa, bucurii, multa sanatate si putere de munca!
Pentru masa de Pasti va recomand acest tort cu crema de mascarpone.
Il puteti decora asa simplu cu glazura de mascarpone si confetti de zahar sau puteti sa ii faceti decoruri pascale
In orice fel il veti decora va garantez ca va fi la fel de bun.
Ingrediente
Blat
300 g faina
250 g unt
1 lamaie
1 plic budinca de vanilie
1 plic zahar vanilat
3 lingurite praf copt
250 g zahar
1 fiola esenta rom(2ml)
4 oua
Crema
400 ml frisca
150 g ciocolata alba
1 plic gelatina(10g)
250 g mascarpone de la Delaco
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
100 g ciocolata amaruie
Strat de glazura
150 g ciocolata neagra
70 ml frisca
Sirop
300 ml sirop de vanile
Glazura
250 g mascarpone de la Delaco
250 g zahar pudra
esenta vanile -fiola(2ml)
Mod de preparare
Untul se topeste si se lasa la racit .Lamaia se spala cu apa fierbinte se usuca apoi se rade coaja si se stoarce zeama.
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de budinca,se cerne intr-un castron se adauga zaharul, zaharul vanilat, ouale, coaja si sucul de limetta, esenta de rom apoi untul topit.
Se omogenizeaza foarte bine, se rastoarna intr-o tava rotunda(22cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor treapta 2-3(preincalzit) timp de 25-30 min.
Cat timp blatul se raceste pregatim crema de mascarpone.
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece Apoi mixam bine crema de branza mascarpone cu zaharul pudra, adaugam ciocolata alba topita si mixam incontinuare.
Separat batem frisca spuma.
Dizolvam gelatina pe baie de apa fara a da in fiert si o amestecam energic cu compozitia de crema de mascarpone.
Crema rezultata se adauga peste frisca batuta impreuna cu esenta de vanilie si ciocolata amaruie taiata bucatele mici.
Blatul racit se taie in doua foi.
Asezam foaia de la baza in forma in care am copt blatul, insiropam cu putin sirop dupa care punem jumatate din crema.
Peste crema turnam un strat de glazura de ciocolata neagra(frisca si ciocolata le-am omogenizat pe baie de apa), lasam la rece 3-4 min cat sa se inchege glazura dupa care adaugam restul de crema.
Punem cea de a doua foaie de blat , insiropam usor si dam forma la rece pentru 2-3 ore.
Pregatim glazura mixand cu mixerul crema de mascarpone,zaharul pudra si esenta de vanilie
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se imbraca in glazura de mascarpone.
Comentarii recente
crina
22/06/2013 at 12:55O intrebare: Ciocolata alba ii trecuta ca ingredient pentru crema, dar dupaia in modul de preparare nu se explica ce fac cu ea. A-ti putea sa imi spune-ti, va rog.
LoredanaCarp
22/06/2013 at 15:15Crina era scris cand se pune ciocolata .Nu era scris „alba” asa ca am editat acum.
Uite aici :
„Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece Apoi mixam bine crema de branza mascarpone cu zaharul pudra, adaugam ciocolata alba topita si mixam incontinuare.
Separat batem frisca spuma.
Dizolvam gelatina pe baie de apa fara a da in fiert si o amestecam energic cu compozitia de crema de mascarpone.
Crema rezultata se adauga peste frisca batuta impreuna cu esenta de vanilie si ciocolata amaruie taiata bucatele mici.”
crina
22/06/2013 at 15:31Multumesc mult 🙂
Teodora
09/06/2016 at 10:26ce fel de frisca ati folosit? se poate folosi si smantana pentru frisca, 35% grasime, de la dorna? Multumesc!
Loredana
10/06/2016 at 00:45Din cate imi amintesc eu am folosit o frisca vegetala dar poti folosi smantana pentru frisca de la Dorna.
Acum daca as face din nou reteta , tot o frisca naturala as folosi 🙂