Tort cu Crema de Naut
Va prezint in cele ce urmeaza un tortulet foarte simplu si cu o crema mai deosebita preparata din naut. Da, ati citi bine, crema din naut. Este usor de preparat, are un gust deosebit si zici ca este o crema din castane.
Nautul se poate prepara in multe feluri. Se poate pregati o mancare consistenta, o supa delicioasa, dar si desertul pregatit din naut este deosebit si nu se poate sa nu incercati macar una din variantele propuse de noi in sectiunea Retete Sun Food.
Ingrediente Blat Tort cu Crema de Naut
3 oua
90 g faina
90 g zahar
o forma mica detasabila de tort
hratie de copt
Ingrediente Crema Tort cu Crema de Naut
200 g naut din conserva de naut-Sun Food
2 linguri zahar
100 apa
80 ml frisca batuta
1 fiola esenta de rom
1 lingurita cacao
Ingrediente sirop folosit la insiroparea blatului
2 linguri zahar
150 ml apa
1 lingurita esenta de rom
Alte ingrediente
Capsuni sau diverse fructe ce va sunt pe plac
Preparare Blat Tort cu Crema de Naut
Separam galbenusurile de albusuri. La galbenusuri adaugam zaharul si il frecam pana se ingroase si isi schimba culoarea (cu mixerul caci merge mai repede). Albusurile se bat spuma. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu lingura de lemn sau cu o spatula usor de sus in jos pana se omogenizeaza.
Adaugam faina treptat si amestecam usor tot de sus in jos. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si compozitia se toarna in ea. Personal tapetez intai partea detasabila cu hartie peste care pun apoi marginea, inched si surplusul de hartie se indeparteaza. In interior pun un brau de hartie de copt ce sa depaseasca marginea formei.
Punem forma cu compozitia de blat in cuptorul preincalzit unde se va coace (facem proba cu scobitoarea). Blatul copt se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma. Dup ace a racit complet se scoate si se taie in 3 foi egale.
Cat timp raceste blatul preparam siropul cu care vom insiropa blatul. Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece. Lasam sa fiarba pana caramelul se topeste complet. Adaugam esenta de rom. Se lasa la racit.
Preparare Crema Tort cu Crema de Naut
Se scurge 200 g de naut din conserva. Punem la fiert in acest timp 100 ml apa cu 2 linguri de zahar. Batem spuma 80 ml frisca. Nautul scurs se pune in blender, se toarna putin sirop (la inceput, apoi se adauga treptat cat se cere pentru a obtine o crema mai grosuta) , cacaua, esenta de rom si se lasa la maruntit pana devine ca o pasta fina.
La final scoatem crema astfel obtinuta si o amestecam cu frisca batuta, astfel vom obtine o crema aerata.
Asamblare Tort cu Crema de Naut
Foile se insiropeaza. Se ung cu crema si se aseaza una peste alta in suportul de tort (din crema lasam deoparte 3-4 linguri pentru ornat). Din crema lasata deoparte ungem pe exterior tortul. Se toarna deasupra ciocolata topita pe margini si deasupra ornnam cu capsuni.
PS. Eu l-am preparat cat sa fie de ajuns pentru 2 persoane, dar la final am mancat pe saturate 4 persoane din el. Puteti dubla ingredientele pentru a obtine un tort mai maricel.
Comentarii recente
elena
17/06/2017 at 11:06Putin neobisnuit, dar tinand cont ca tot ce am incercat de la voi a fost tare bun,il voi face foarte curand.
Multumesc!