Tort cu Crema de Vanilie si Brandy
Cand am ajuns acasa de la servici mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa pregatim un tort in cel mai scurt timp posibil. Oaw ! Am stat in cumpana cateva minute si tot socoteam ce pot sa fac sa termin tortul in timp util, dar sa fie si bun, si aratos. Mai jos veti vedea cum am procedat. Poate odata si voi veti fi la ananghie si o sa va aduceti aminte de acest tort rapid ce a fost gata in 90 minute.
Ingrediente blat Tort cu crema de Vanilie si Brandy :
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 lic praf de copt
2 linguri cacao
Ingrediente crema Tort cu crema de Vanilie si Brandy :
2 plicuri Crema prajituri cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
1 plic Crema prajituri cu gust de Brandy
700 ml lapte rece
6 linguri zahar pudra
2 portocale , ananas din compot (sau alte fructe)
In plus pentru crema de vanilie :
1 budinca de vanilie
300 ml lapte
2 linguri zahar.
Pentru sirop :
2 linguri zahar
2 lingurite esenta de cafea Dr. Oetker
200 ml apa
Alte ingrediente :
250 g ciocolata menaj
unt de marimea unei nuci
lapte sau putina frisca
Preparare Tort cu crema de Vanilie si Brandy :
Separat albusurile de galbenusuri. La galbenusuri adaugam zaharul si il spumam. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Amestecam galnenusurile cu albusurile batute si adaugam treptat faina cu restul de ingrediente mentionate mai sus. Se amesteca usor pana se incorporeaza faina.
O forma de tort detasabila cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si turnam in ea compozitia de pandispan (piscot). Punem forma in cuptorul preincalzit si coacem pandispanul. Dupa ce a copt se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin apoi il scoatem din forma lasandu-l la racit.
In timp ce blatul raceste ne ocupam de creme. Intr-un vas punem continutul plicurilor cu crema de vanilie, 4 linguri zahar pudra si 450 ml lapte rece. Cu mixerul il vom spuma. Il amestecam cu budinca fiarta si racita. Adaugam fructele taiate cubulete si o punem deoparte la rece.
Plicul cu crema de brandy se amesteca cu 2 linguri zahar pudra si 250 ml lapte si se spumeaza dupa care il dam la rece.
Preparam siropul cu care vom insiropa blatul tortului. Caramelizam zaharul si turnam peste apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si adaugam esenta de cafea. Punem siropul la racit.
Asamblare Tort cu Crema de Vanilie si Brandy :
Blatul racit se taie in 3 pe orizontala. Fiecare parte de blat se insiropeaza cu siropul racit dupa preferintele fiecaruia dupa care se umple cu crema de vanilie si fructe.
Exteriorul tortului umplut l-am imbracat cu crema de brandy.
Ciocolata de menaj o topim pe baie de aburi impreuna cu untul si circa 50 ml lapte sau frisca. Dupa ce este topita se lasa putin la racorit si se toarna deasupra tortului imbracat deja cu crema. Lasam putin sa se intareasca glazura si ornam dupa preferinte sau cu ce aveti la indemana.Asai ca nu a fost greu ? O gramada de vase nespalate si bucataria o ia razna, dar am facut fata oarecum onorabil…. Spor la Prajiturit!