Tort cu crema ganache
Ingrediente
Blat
12 oua
12 lg zahar
9 lg faina
3 lg cacao
esenta de vanilie
Crema
700 ml frisca
700 gr ciocolata alba
2 fiole esenta de vanilie
Sirop
400 gr zahar
500 ml apa
esenta de vanilie
fasii de coaja de lamaie
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
150 ml frisca lichida
30 gr unt
Decor din ciocolata
Tort cu crema ganache
Mod de preparare
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava dreptunghiularacu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma …daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.
Crema
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Glazura
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida.
Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu rom si lamaie.Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine
Se glaseaza cu glazura de ciocolatasi se decoreaza cu frunze din ciocolata si crema …sau dupa imaginatia fiecaruia
Comentarii recente
Miha
11/01/2011 at 00:03Foarte frumos! Si delicios cu siguranta.
Pupici!
Lory
11/01/2011 at 00:27Multumesc Miha :* cu siguranta 😀
Pupici!!
Mitinita
11/01/2011 at 02:12Decorat foarte frumos!
Lissa's Cakes
11/01/2011 at 10:18Foarte bine arata si exterior si interior…succes maxim Lory draga .
Leila
11/01/2011 at 11:06Superb tortuletul , iar crema este delicioasa ….hmmmm .Este prima mea crema incercata de la tine , si mi-a iesit din prima incercare . Iti multumesc pentru reteta .
yaya6
11/01/2011 at 12:06superb,perfect,succes la concurs si o zi buna
violette
11/01/2011 at 12:40Superb tortul…bafta in concurs!
Lory
11/01/2011 at 12:46Lissa draga mea multumesc mult :* aprecierea ta ma onoreaza
Pupici
Lory
Lory
11/01/2011 at 12:51Lia multumesc mult :* ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor atunci 🙂 😀
Te pup
Lory
Lory
11/01/2011 at 13:49Violetta,Yaya multumesc mult pentru sustinere :*
Pupici
Lory
Alina
11/01/2011 at 15:28Foarte frumos decorat!
La gust nici macar nu vreau sa ma gandesc… 😛
Felicitari Lory si succes la concurs!
Andreea
12/01/2011 at 00:27Este pefect,iar decorul….fara cuvinte!Eu ma chinuiesc sa fac frunze si tot nu reusesc!
DELICIOS!
Lory
12/01/2011 at 00:38Alina crema ganache este o crema fina si foarte buna..dar sunt sigura ca stii 🙂
Combinatia pe care am facut-o intre blat de cacao si crema alba s-a dovedit a fi inspirata ..a fost apreciat de toti cei ce l-au degustat.
Te pup si multumesc pentru sustinere :*
Lory
12/01/2011 at 00:41Andreea decorul se face foarte usor si e la indemana oricui.
Eu am topit ciocolata si pur si simplu am pensulat-o pe spatele frunzelor adevarate .Le-am dat la rece si dupa aia am indepartat frunza.
Simplu si de efect!!!
La cum te stiu eu pe tine vei realiza un decor superb asa cum faci de fiecare data !!
Pupici
Lory
VIO
12/01/2011 at 03:36Ce tortulet de vis !Nu incetezi sa ma uimesti, arata super !
Lory
12/01/2011 at 10:20Multumesc Violeta :* si ultimul tau tortulet a fost de vis ..ma bucur ca sfaturile mele te-au ajutat
Pup :*
Iulia
12/01/2011 at 12:15Vai da ce minunat arata! Felicitarile mele! Deci e super rau!!!
Mihaela - mykyduta
12/01/2011 at 14:14Senzational arata, iar crema ganache este preferata mea.
Felicitari Lory!!!!!!!
Mihaela - mykyduta
12/01/2011 at 14:14Senzational arata, iar crema ganache este preferata mea.
Felicitari Lory!!!!!!!
Doru
12/01/2011 at 16:22Un tort festiv.Felicitari.
Imi place ciocolata, crema ganache si la fel de mult imi place cum l-ai decorat.
Ai maini de aur.
Ana
12/01/2011 at 16:34Ma incanti de fiecare data cand iti vizitez blogul.
Este foarte frumos si o sa incerc si eu sa fac frunze pt un tort… sa fur putin din maestria ta.A
m mai incercat o data da am facut pe fata frunzei si nu am reusit sa le desprid( se rupeau)
Dupa sfaturile tale cu siguranta reusesc.
Felicitari Lory si bafta maxima la concurs!
Gabriela
12/01/2011 at 16:38arata perfect si cu siguranta a fost delicios,iar ornamentul…suuper!!!pupici!
Toader
12/01/2011 at 16:44Eu as vrea sa ma mut la tine. Nu cred ca mai face cineva torturi atat de bune.Poti sa spui ce vrei eu nu cred.
Imi ploua in gura … indraznesc sa intreb a mai ramas ceva din el?
Felicitari Lory este o minunatie de tort.
Bafta !
Petre
12/01/2011 at 16:52Aratos si gustos si „norocos”
Imi place foarte mult tortul tau Lory.
Succes la concurs!
Anonymous
01/08/2011 at 10:52arata senzational,de cum e la gust nici nu mai vorbesc….totusi am o intrebare….ce dimensiuni are tava?
;)l-as putea face intr-o tava de tort rotunda cu diametru de 28 cm.?:D
Lory
01/08/2011 at 11:16Tava mea are cam 38/27 cm Daca vrei sa-l faci intr-o tava rotunda te sfatuiesc sa faci blatul din 8 oua si crema cam din 500 ml frisca/500 gr ciocolata.
Lavinia
12/12/2011 at 09:29Ti-a iesit foarte bine!
daboc_mihaela@yahoo.com
02/09/2012 at 22:04l-am facut si eu ieri,pentru ziua prietenei mele! a iesit super,super bun ! multumesc de reteta
Iulia
23/05/2016 at 22:01Buna
imi puteti spune va rog frumos cantitatile pentru blat,crema si galzura la o forma rotunda de 27 cm.multumesc frumos