La multi ani!!!
Azi fiind Sf.Gheorghe si cum in familie am doi sarbatoriti,
nu se putea sa treaca aceasta zi
fara a pregati un
tort .
Nu mi-a fost foarte greu in a ma hotara cum trebuie sa fie, fiindca pusesem ochii pe un tort
prezentat de Dr Oetker intr-o campanie promotionala
Primavara cu gust de sarbatoare
Asa ca va invit sa vedeti ce a iesit 🙂
Asa ca va invit sa vedeti ce a iesit 🙂
Ingrediente
Pentru blat
4 oua,
80g zahăr,
40ml ulei,
70g Glazură de ciocolata neagra
Dr. Oetker,
½ plic Martipan Dr. Oetker ras fin,
120g faina,
2 lingurite rase Praf copt
Dr. Oetker,
Pentru umplutura
500ml frisca,
1 plic Gelatina Dr. Oetker,
50ml apa calduta,
30g Glazura ciocolata neagra
Dr. Oetker,
1 plic Martipan Dr. Oetker.
50 gr ciocolata neagra,
esenta de rom
un plic zahar vanilat bourbon
Pentru glazura
2 plicuri glazura de ciocolata neagra
Dr. Oetker
Decor
glazura de ciocolata neagra
Dr. Oetker.
ornamente din martipan
fulgi de ciocolata
2 linguri pline de gem de caise
2 linguri pline de gem de caise
Mai aveti nevoie de
forma rotunda de tort (cu diametrul
de 26 cm).
Pasul 1
Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul,
glazura de ciocolată și marțipanul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se
încorporează în compoziție. Compoziția astfel preparată se toarnă în forma de copt
unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit.
Cuptor electric: aproximativ 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu aer cald: aproximativ 160°C (preîncălzit)
Cuptor pe gaz: treapta 3
Timp de coacere: 20 minute
Pasul 2
Blatul copt se lasă să se răcească pe un grătar și apoi se taie pe orizontală în două
părți.
Pasul 3
Pentru prepararea cremei se bate spumă frișca, se înmoaie gelatina conform
instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi se încorporează în frișcă.
Jumătate din frișcă se amestecă cu marțipanul ras si zaharul vanilat bourbon, iar cealaltă jumătate se
amestecă cu glazura de ciocolată,ciocolata neagra topita si esenta de rom.
Se așează jumătatea de jos a blatului în forma
de tort, apoi peste ea se întinde crema cu marțipan, iar în continuare peste crema
cu marțipan se întinde ușor crema de frișcă cu glazura de ciocolată.
Se acoperă cu
jumătatea de sus a blatului și se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea
cremei.
Pasul 4
Pentru decor se unge tortul cu gemul incalzit putin si strecurat ca sa nu ramana bucatele, se da la rece timp in carese prepară glazura conform indicațiilor de pe
plic și se acoperă tot tortul .
Se decoreaza pe margine cu fulgi de ciocolata iar deasupra dupa imaginatia fiecaruia.
Se decoreaza pe margine cu fulgi de ciocolata iar deasupra dupa imaginatia fiecaruia.
Până la servire se păstrează în frigider.
Comentarii recente
Angelica
23/04/2012 at 08:50Wauuu!!!de vis tortul asta.
Prezentare superba,aspect desavarsit,gust impecabil…per total…PERFECT.
Felicitarile mele draga!!
Lory
25/04/2012 at 00:00Multumesc Angelica :* M-am straduit si eu 😀 deh a fost ziua Georgianei mele si trebuia musai sa o indulcesc cu ceva …mai ales ca nu am fost acasa 🙂
speranta
23/04/2012 at 09:36LA MULTI ANI!
Sa,va traisca.si numa impliniri.pop.bun bun.eu nu am vz inca martipan de la oetker.ms.
Lory
25/04/2012 at 00:03Speranta multumesc mult pentru urari !! Eu nu am cumparat martipanul l-am primit cadou de la Dr Oetker .Dar am vazut la magazin are forma unei tablete de ciocolata cantareste 150 gr si avea pretul de 9 ron
Beth
23/04/2012 at 09:37Il est super joli ce gâteau, et très bien réaliser, bravo!
Lory
25/04/2012 at 00:04Beth esti o draguta :* Merci !!
Calin Andreea Daniela
23/04/2012 at 11:46mmm! ce bine arata!
Mihaela
23/04/2012 at 15:00buna fetelor,
de unde pot lua si eu martipan de Dr Oetker ?
multumesc,
Mihaela
Andreea Alina
23/04/2012 at 16:55Buna,
foarte bine arata tortul acesta!! Yam yam..cred ca este si ff gustos!! O intrebare: unde ai gasit martipan la plic??
Any
24/04/2012 at 13:55E perfect, mai mult nu pot sa spun!
Lory
25/04/2012 at 00:05Multumesc Ani:*
yaya6
24/04/2012 at 19:11wauuu ce fain arata tortuletul,despre sectiune nu mai zic nimic ca imi pluoa in gura,superb
Lory
25/04/2012 at 00:05Yaya multumesc :*:*
pansy
24/04/2012 at 23:22Super arata ! Nu stiam ca dr oetker are marzipan,n-am vazut pe aici.o sa ma uit mai atent.
Lory
25/04/2012 at 00:10Fetelor asa cum am scris si mai sus eu nu l-am cumparat ci l-am primit cadou de la Dr Oetker pe langa alte produse de-a lor .
Se pare ca abia a aparut eu am vazut in magazin are forma unei tablete de ciocolata cantareste 150 gr si costa 9 ron(asa avea pretul in magazinul unde l-am vazut eu )
OANA
25/04/2012 at 13:42Arata superb tortul asta , …. pacat ca nu sunt acasa ca veneam pe la tine la gustat vreo feliuta 😀 , La multi ani sarbatoritilor !
Maria Mare
26/04/2012 at 12:00Felicitari!!!O adevarata minunatie de tort:)!!!!Pupici
Emily
27/04/2012 at 10:30superb tort! La multi ani sarbatoritilor :*
Cristia
01/05/2012 at 22:51Arata super. Numai ca descrierea ta nu prea coincide cu fotografia. Ai scris ca se pune peste blatul de jos crema de frisca cu martipan, iar peste ea crema de frisca cu ciocolata. In poza apare invers. Ma intreb daca prin amestecarea a jumatate din cantitatea de frisca cu 300 g de glazura de ciocolata neagra si cu inca 50 de grame de ciocolata neagra, nu iese mult mai neagra decat ai tu in poza. Esti sigura ca frica pentru umplutura trebuie amestecata si cu cele 300 grame de grazura de ciocolata? La final spui ca se unge tortul cu gem. Nu apare niciun gem la ingrediente. Ce fel d egem trebuie? Vreau sa-l fac dar exista cateva inadvertente si nu vreau sa risc.
Multumesc
Lory
02/05/2012 at 00:22Cristia eu exact asa am pus cand am montat tortul in forma in care am facut blatul …numai ca atunci cand l-am pus pe platou pur si simplu l-am rasturnat si ordinea cremelor a iesit invers.Dar nu cred ca influienteaza prea mult ordinea in care sunt puse cremele in tort 🙂 .
Nu este vorba de 300 gr glazura de ciocolata ci de 30 gr de glazura…daca te uiti mai atent asa am scris :)Aceste 30 de gr raman de la plicul folosit la blat (acolo am folosit 70gr)
Cat despre gem ai dreptate am uitat sa-l pun la ingrediente …scuze acu merg sa-l trec …e vorba de 2 linguri de gem de caise pe care il incalzesti sa se fluidifice il strecori prin strecuratoare ca sa nu ramana bucatele apoi ungi usor tortul cu el ca sa formeze o pelicula .Dai putin la rece inainte de a turna glazura .Daca nu vrei sa folosesti glazura ( e din aia care pui plicul in apa fierbinte si se topeste in interior glazura) poti folosi glazura de ciocolata facuta de tine .
Ionescu Ioana
23/06/2017 at 09:33Buna ziua! Cum ati facut albinutele???
Loredana
29/06/2017 at 14:04Din marttipan si feliute de migdale