Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu nuca

OLYMPUS DIGITAL CAMERATort cu nuca
Blat
8 oua
8 lg zahar
4 lg apa
6 lg faina
2 lg cacao
4 lg nuca macinata
esenta de rom
Crema 1
2 galbenusuri
100gr zahar
125 gr baranza mascarpone
100 gr nuca prajita macinata
200 ml frisca
2 lg ness
1/2 plic gelatina
Crema 2
2 galbenusuri
100gr zahar
125 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca
1/2 plic gelatina
esenta vanilie
Glazura
2 ciocolate albe
2 ciocolate negre
50 gr unt
150 ml frisca
Sirop
200 gr zahar
350 ml apa
esenta de rom
Decor
miez de nuca glasat in zahar ars
ciocolata rasa


Tort cu nuca
Mod de preparare
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuna cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca lejer cele doua compozitii se adauga apa ,nuca macinata si se incorporeaza usor.La final se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Crema 1
Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se fierb pe baie de apa pana se spumeaza .Adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa ,cele doua linguri de ness si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Branza mascarpone de amesteca cu ,compozitia fiarta si racita se adauga peste frisca batuta spuma tot atunci adaugam si nuca macinata .
Crema 2
Galbenusurile impreuna cu zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza .Adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa si amestecam pana ce se dizolva complet si se da la rece .Branza mascarpone se amesteca cu esenta de vanilie sicompozitia fiarta si racita se adauga peste frisca batuta spuma tot atunci adaugam si ciocolata maruntita.Glazura
Ciocolata ,frisca si untul se amesteca la foc mic pana se formeaza o compozitie omogena.


Tort cu nuca
Asamblare
Blatul de tort racit se taie in 3 foi.In forma in care am copt blatul asezam prima foaie o insiropam cu siropul fiert si racit aromatizat cu rom punem crema 1 asezam si ce-a de-a doua foaie o insiropam si pe aceasta dupa care turnam crema doi.Punem si ce-a de-a treia foaie de blat o insiropam si dam tortul la rece pentru cateva ore.Se rastoarna pe un platou si se glaseaza cu glazura de ciocolata.
Decoram pe margini cu miez de nuca glazurat cu zahar ars si ciocolata rasa .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram