Trebuie sa va spun ca acest tort cu trandafiri din crema de ciocolata, l-am facut special pentru fiica mea Andreea care in 26 nov. a implinit 18 ani !!
Decorul a fost alegerea ei si ma bucur mult ca am putut sa i-l fac asa cum si-a dorit!!
La multi ani, draga mea !! <3 <3
Ingrediente
Blatul I
10 oua
6 linguri faina
4 linguri cacao
13 linguri zahar fin
esenta vanilie
Blatul II
4 oua
3 linguri faina
5 linguri zahar
1 lingura cacao
esenta de vanilie
Creme
Crema de ciocolata cappuccino
700 g ciocolata cappuccino
550 ml frisca lichida
Crema de ciocolata cu cocos
700 g ciocolata cu cocos
550 ml frisca
Crema alba
500 g ciocolata alba
350 ml frisca lichida
Crema roz
400 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
Crema neagra
600 g ciocolata neagra
600 ml frisca lichida
Sirop
400 g zahar
apa
esenta de rom
Blatul I si II
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.
Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se toarna intr-o tava rotunda detasabila(35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 4 foi.
La fel procedam si pentru blatul II, cu diferenta ca se coace intr-o tava cu diametrul de 18 cm iar la final se taie tot in 4 foi.
Crema
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Acest procedeu este valabil pentru fiecare crema in parte .
La crema roz pentru a o colora adaugam in frisca lichida care o amestecam cu ciocolata alba cateva picaturi de colorant cat sa obtinem o culoare cum ne-o dorim.Cremele cu arome nu se mai aromatizeaza, in schimb crema alba, roz si neagra le aromatizati dupa cum doriti .Eu am folosit esenta de vanilie la fiole .
-Siropul se fierbe si se aromatizeaza abia dupa ce s-a racit.
Asamblare
Blatul I se taie in 4 foi, la fel procedam si cu blatul II.
Pentru a nu munci mult la el, montam tortul in forma in care l-am copt.
Asezam prima foaie, o insiropam putin, punem un strat din crema de cappuccino, asezam a doua foaie, o insiropam, punem peste ea un strat din crema de cocos, foaie insiropata, crema de cappucino si iar foaie insiropata.
Presam bine, intindem deasupra inca un strat subtire de crema de cocos si dam la rece.
La fel procedam si cu blatul II.
Atentie cum impartiti crema, ea trebuie sa ajunga pentru ambele blaturi.
Dupa ce blaturile umplute au stat la rece 2-3 ore, se scoat din forme si se aseaza pe un platou .
Se imbraca lateralele cu un strat fin de crema , dupa care se decoreaza cu cate un rand de trandafiri din cele 3 creme: alba, roz si neagra.
Pentru a face acesti trandafirasi m-am folosit de un pos de panza cu un varf de metal in floare (zimtat) 1M de la Wilton.
Se fac sub forma de rozeta pornind de la mijloc spre exterior, marimea lor ramananad la latitudinea fiecaruia.
Se portioneaza cu un cutit fierbinte si uscat.
Am obtinut un tort de 5 kg , poate ajunge daca e portionat corect pentru 40 de persoane.
Voi insa puteti sa micsorati sau mariti cantitatile in functie de cat doriti.
Nota:
Ciocolata folosita -Schogetten
Comentarii recente
ONESTA B
13/12/2013 at 09:39Ce tort maiestuos !
La multi ani domnisoricii Andreea , sa fie sanatoasa , norocoasa si fericita !
Diana .
LoredanaCarp
13/12/2013 at 22:20Multumesc mult, Diana!! Sa dea Domnul!!
Miha Simiuc
14/12/2013 at 09:48Tortul e superb! La multi ani Andreea!
LoredanaCarp
19/12/2013 at 15:01Multumeac Miha :*
Petre Andreea
14/12/2013 at 23:12E superb! Felicitari si toate cele bune fiicei! Am o curiozitate …cu ce ati facut trandafirii? cu ce capat al spritului?
LoredanaCarp
19/12/2013 at 15:02Multumesc!!
Am scris in reteta „Pentru a face acesti trandafirasi m-am folosit de un pos de panza cu un varf de metal in floare (zimtat) 1M de la Wilton.”
Maria
18/12/2013 at 12:00ce fel de posh se foloseste pentru asa trandafiri?
LoredanaCarp
19/12/2013 at 15:03Pentru a face acesti trandafirasi m-am folosit de un pos de panza cu un varf de metal in floare (zimtat) 1M de la Wilton.
Mihaela
06/12/2016 at 20:52Bună seara?ciocolata trebuie sa fie cu,cremă s.au simplă cu gust de capucino,cocos mulțumesc
Loredana
07/12/2016 at 19:18are crema
Mihaela
06/12/2016 at 21:05Ciocolată trebuie sa fie simplă s.au cu ,cremă mulțumesc frumos
Loredana
07/12/2016 at 19:18Acolo unde e specificat , ciocolata e cu crema gen ” ciocolata cappuccino’
Jenifer
23/01/2017 at 11:19La multi ani!
Al doilea blat l-ai asezat direct pe primul sau l-ai pus pe ceva?
Loredana
29/01/2017 at 22:41L-am asezat direct pe primul, nu este nevoie sa fie pus pe ceva anume.Asa cele doua blaturi fac priza, fiindca primul e imbracat in crema.
Iarmilca
26/02/2017 at 22:07Buna! Ce frisca ati folosit pentru ganache? Multumesc
Loredana
27/02/2017 at 10:57La acest tort am folosit Meggle fiindca stiam sigur ca dupa ce spumez crema nu mi se taie. Cu o frisca naturala crema iese mult mai densa si nu pot decora cu ea.