Tort de Bezea
Pentru ocazii speciale cum sunt Sarbatorile de Iarna se preteaza foarte bine a fi pregatit acest Tort de Bezea cu crema de vanilie si cacao. Este un tort usor de preparat si foarte gustos cu care va puteti surprinde familia si musafirii. Nu e obligatoriu sa il pregatiti doar de Craciun sau Revelion el poate fi preparat si cu alte ocazii decorul lui putand fi schimbat de la caz la caz. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Torturi si Prajituri unde veti gasi numeroase retete de prajituri si retete de torturi.
Ingrediente Tort de Bezea :
5 albusuri oua
1 lingurita zeama de lamaie
250 g zahar praf
2 linguri amidon
1 praf de sare
Ingrediente Crema Tort de Bezea :
5 galbenusuri oua
3 linguri amidon alimentar
300 ml lapte
200 g zahar
1 fiola esenta vanilie
2 linguri cacao
200 ml frisca Meggle
1/2 lingura smantana(20%)
Alte ingrediente:
ciocolata pentru glazura
Preparare Tort de Bezea :
Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul amestecat cu amidonul alimentar ce se adauga treptat pana obtinem o spuma tare.
Pe 3 bucati hartie de copt desenam trei cercuri cu diametrul de 18 cm. Fiecare cerc il vom umple cu spuma de albus si se va coace in cuptorul incalzit bezeaua (la 150 grade). Cercurile de bezea astfel obtinute le lasam la racit si in acest timp ne ocupam de crema cu care vom umple tortul.
Preparare Crema Tort de Bezea:
Galbenusurile de ou impreuna cu zaharul, fiola de esenta de vanilie, amidon si cacao se amesteca si se adauga la el treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit si intre timp se bate frisca spuma.
Cand frisca este pe jumatate batuta adaugam si o jumatate de lingura de smantana (smantana are rolul de a intari frisca) si continuam pana aceasta este bine spumata. La crema de oua se adauga frisca amestecand usor pana se omogenizeaza.
Pe un platou punem un cerc de bezea, un rand de crema, iar bezea, crema si la final punem ultimul cerc de bezea. Deasupra si pe lateral ungem cu restul de crema ramas apoi deasupra turnam glazura de ciocolata. Ornam dupa plac.