Ingrediente pentru blat :
500 gr biscuiti simpli,
1 lingura rama ,
2 linguri dulceata de caise (sau orice alta dulceata ),
Ingrediente pentru crema :
100 ml apa,
4 pachete gelatina de la DR Oetker,
1 kg branza dulce,
100 ml zeama de lamaie,
10 linguri zahar,
2-3 plicuri zahar vanilat,
400 ml frisca,
1 lingura smantana ,
250 – 300 gr visine(din compot sau proaspete ),
Preparare
Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 24-26 cm pe care il tapetam cu folie de plastic.
Biscuitii ii macinam .Adaugam la ei 1 lingura Rama sau unt si cele 2 linguri dulceata. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena nici prea tare, dar nici prea moale. Compozitia o punem in forma tapetata , o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort (pe margine sa vina pe peretele formei circa 2 cm pus acet blat) apoi dam la congelator forma pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam 3 plicuri gelatina in 100 ml apa ,apoi o incalzim usor (atentie sa nu fiarba! ).
Branza ,cele 10 linguri de zahar , zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma si adaugam gelatina. Mixam frisca , si cand este pe jumate batuta adaugam la ea 1 lingura smantana si continuam mixarea(smantana are rolul de a intari frisca), apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.
Visinele le punem in blender cu 2 linguri zahar ,si adaugam la aceasta compozitie restul de gelatina preparata ca in cele descrise mai sus .
Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti , turnam deasupra compozitia de branza. O uniformizam in forma si deasupra turnam compozitia de visine mixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura facem cercuri concentrice .Se lasa cel putin 4 ore la rece ,il decoram dupa bunul plac apoi il putem servi .
Pofta Buna !
Decorul l-am realizat din ciocolata de menaj alba si neagra. Am topit ciocolata de menaj pe baie de aburi, apoi am dat de circa 3 ori cu pensula pe dosul frunzelor de ficus (asta am avut la indemana … dar se pot folosi si alte tipuri de frunza , lasati dupa fiecare pensulare cu ciocolata sa raceasca stratul initial ) si cand a racit ciocolata bine am indepartat cu grija frunzulita. Si iata am obtinut frunzele de ciocolata . In scurt timp , colega mea de blog, Lory va reveni cu un filmulet in care ne va prezenta cum se fac aceste frunzulite . Am folosit seminte de rodie la decor si crema ganache . Braul de ciocolata l-am facut intanzand un strat de ciocolata mai grosut pe hartie de copt (am masurat initial latimea de care am nevoie ) apoi inainte sa se intareasca complet l-am pus pe tort si l-am lasat acolo pana a racit complet. In acest moment am indepartat hartia si braul a ramas pe tortulet.
Comentarii recente
felis
05/02/2011 at 21:35Frumusetea asta de tort e cu branza????… Cand ne dai reteta sa ne zici ceva secrete cu privire la tehnica de ornare… Felicitari… arata minunat!
Cristina
05/02/2011 at 23:09Ce frumusete de tort!
Bianca
05/02/2011 at 23:45Super arata!!!!!
Leila
06/02/2011 at 14:22Multumesc Felis , am incercat sa descriu cum am fabricat ornamentele :)) sper ca Lory , sa vina si sa ne prezinte intr-un scurt filmulet acesata tehnica … si eu de la ea am invatat.
Leila
06/02/2011 at 14:22Cristina , Bianca, multumesc !
Rocsy Ciobanu
31/07/2012 at 17:52Foarte frumos!Bravo!