Blat
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
1 lg cacao
esenta vanilie
crema 1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom
sirop
250gr zahar
250 ml apa
esenta rom
glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt
decor
trandafiri
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri .Albusurile se bat spuma tare cu 4 lg de zahar iar galbenusurile se spumeaza si ele cu doua linguri zahar si esenta de vanilie.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor Se aduga faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari lejere de sus in jos .Se pune la copt intr-o tava de 26 cm pe care am tapetat-o cu hartie de coptSe coace la foc potrivit Este gata atunci cand apesi cu palma pe suprafata lui revine la loc fara sa lase urme.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac…eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.
Comentarii recente
irinaindira
11/01/2009 at 22:27Cred ca e delicios…dupa cum arata.Pacat ca sunt in cura de slabire…
irinaindira
Amalia
12/01/2009 at 14:12Foarte frumos tortul, glazura a iesit impecabila, felicitari! 🙂
criss
12/01/2009 at 22:47Daaaa….arata minunat fetelor….
Va pup tare.
vilo13
13/01/2009 at 14:20Doamne ce gustos sună. Dacă mai citesc o dată articolul cred că îmi umplu tastatura de salivă.
Yamy yamy !
Bun de tot :X
Lory
13/01/2009 at 16:34Irina,Criss multumesc
Amalia glazura e excelenta se lucreaza foarte bine cu ia:)
Vilo cu siguranta ca a fost bun…am sa fac unul pentru ai casei…sa se sature toti:))))…asta a fost pentru cineva:)
vilo13
14/01/2009 at 15:21Abia astept… ma suni sa vin sa pap si eu o bucatica =P~=P~=P~=P~
:X:X:X
P.S. Te-am votat acolo unde mi-ai lasat comment 🙂 (de mai multe ori 😛 )
Lory
14/01/2009 at 16:51Multumesc Lucian….sigur vei primi si tu o felie de tort:)
Bucataria-Paradis
14/01/2009 at 19:38foarte frumos,si elegant.Nu mai am ce spune,decit felicitari!!!
Lory
19/01/2009 at 15:46Multumesc mult Paradis:)
Anonymous
10/09/2011 at 11:18super
Anonymous
21/12/2011 at 00:27praf de copt nu se pune la blat?
Lory
21/12/2011 at 15:36Nu ,nu se pune praf de copt la el 🙂
Anonymous
26/01/2012 at 13:36Lory, te rog mult pentru crema se amesteca cu ciocolata crema lichida sau batuta inainte? Te rog vreau sa-l fac zilele acestea pentru fiica mea. Astept raspuns cat de repede poti . Iti multumesc. Cristina
Leila
26/01/2012 at 14:01Cristina , folosesti frisca lichida . O pui la incalzit impreuna cu ciocolata. Un sfat daca imi permiti e sa dai ciocolata pe razatoarea mare , asa se topeste mai usor . O zi superba si ii dorim fiicei tale un sincer La Multi Ani ! Sa fie fericita si sanatoasa alaturi de voi . :*