Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de ciocolata

 

 

 

Blat
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
1 lg cacao
esenta vanilie
crema 1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom
sirop
250gr zahar
250 ml apa
esenta rom
glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt
decor
trandafiri
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri .Albusurile se bat spuma tare cu 4 lg de zahar iar galbenusurile se spumeaza si ele cu doua linguri zahar si esenta de vanilie.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor Se aduga faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari lejere de sus in jos .Se pune la copt intr-o tava de 26 cm pe care am tapetat-o cu hartie de coptSe coace la foc potrivit Este gata atunci cand apesi cu palma pe suprafata lui revine la loc fara sa lase urme.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac…eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.
tort-ciocolata

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram