Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de ciocolata

blat:
-13 oua
-13 lg zahar
-13 lg faina
-2 lg cacaoa
crema:
-4 oua
-400g zahar
4 lg de apa
-100g cacao
-2 pachete margarina rama
-2 esente rom ( fiola)
sirop:
-35og zahar
– 600g apa
-1 esenta rom
-lamaie
3 lg de cacao
decor:
300g ciocolata
3 lg smantana
50gr margarina
ornamente
trandafiri din pasta de lapte praf
Preparare:
Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 8 lg de zahar iar galbenusurile cu 5 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace amestecata cu cacao se amesteca lejer si se coace intr-o tava dreptunghiulara
Crema:
Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.Se glaseaza cu glazura obtinuta astfel:se topeste ciocolata se adauga smantana si margarina si se amesteca energic,si se orneaza dupa preferinte.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram