blat:
-13 oua
-13 lg zahar
-13 lg faina
-2 lg cacaoa
crema:
-4 oua
-400g zahar
4 lg de apa
-100g cacao
-2 pachete margarina rama
-2 esente rom ( fiola)
sirop:
-35og zahar
– 600g apa
-1 esenta rom
-lamaie
3 lg de cacao
decor:
300g ciocolata
3 lg smantana
50gr margarina
ornamente
trandafiri din pasta de lapte praf
Preparare:
Blatul:
Preparare:
Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 8 lg de zahar iar galbenusurile cu 5 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace amestecata cu cacao se amesteca lejer si se coace intr-o tava dreptunghiulara
Crema:
Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.Se glaseaza cu glazura obtinuta astfel:se topeste ciocolata se adauga smantana si margarina si se amesteca energic,si se orneaza dupa preferinte.
Comentarii recente
Totoro
05/06/2008 at 03:02Superb tortul..Felicitari!!^-^
LORY
06/06/2008 at 15:21Multumesc Totoro:)