Tort de ciocolata
Acest tort de ciocolata l-am pregatit cu mare drag pentru data de 26 noiembrie, zi in care fiica mea, Andreea a implinit frumoasa varsta de 16 ani .
La multi ani, draga mea !!
Ingrediente- Tort de ciocolata
- Ingrediente
Blat de cacao - 8 oua
- 8 lg zahar
- 5 lg faina
- 4 lg cacao
- esenta de rom
Sirop pentru insiropat blatul - 200 gr zahar
- 3 lg cappucino
- 100 gr ciocolata amaruie
- 300 ml apa
Crema nr 1 - 250 gr ciocolata cu crema de cocos
- 100 gr ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida
Crema nr 2 - 200 gr ciocolata cu crema tiramisu
- 100 gr ciocolata amaruie
- 300 ml frisca lichida
Decor - 300 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
Mai jos puteti descoperi si alte retete de torturi de casa pregatite dealungul timpului, click pe titul de pe imagini.
Cum pregatim tortul de ciocolata
Blat de cacao pentru tort de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.
Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.
Cum pregati cremele de ciocolata pentru tort
Crema nr.1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Crema nr. 2
Modul de preparare este exact ca la crema nr.1.
Crema pentru decor
Ciocolata se pune intr-un vas, se adauga frisca si se tine la foc mic, amestecand continuu pana ce ciocolata este topita.
Se da la rece pentru 30 de min pana ce crema capata consistenta apoi se mixeaza cateva minute.
Sirop pentru insiropat blatul de tort
Se dizolva praful de cappucino in putina apa fierbinte apoi se adauga peste apa amestecata cu zaharul si ciocolata maruntita.
Se fierbe pana ce ciocolata s-a topit. Se raceste inainte de a-l folosi.
Cum se asambleaza tortul
- Pe un platou se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza dupa preferinta(mai mult sau mai putin) apoi se intinde cam 3/4 din cantitatea de crema, lasand o parte si pentru avelinele de la decor.
- Asezam a doua foaie de blat, presam usor cu mainile atat cat foaia sa adere la crema, insiropam, apoi punem a doua crema oprind o parte pentru decor.
- Punem si ultima foaie de blat, presam si insiropam usor.
- Nivelam tortul deasupra si pe laterale cu putina crema si il dam la rece pentru cel putin 2 ore.
- Il scoatem din frigider si il imbracam intr-un strat de crema de ciocolata facand cu spatula diferite forme, asa ca in imagini.
- Din crema ramasa din interior facem cu posul cu varf zimtat cateva aveline.
- Eu am ales la sfarsit sa il presar cu putina cacao.
- Pentru acest tort de ciocolata, decorul poate fi facut dupa imaginatia si dorinta fiecaruia.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Alexandrina
04/12/2011 at 12:27Frumoasa varsta, la multi ani!
andreeabacau
04/12/2011 at 12:31hmmm,delicios:)
Micul
04/12/2011 at 13:52La multi ani fericiti si plini de bucurii fiicei tale.Tare as gusta o felie din minunatul tort facut de tine.
Te pup cu mult drag si-ti doresc o duminica minunata.
Lory
04/12/2011 at 14:42Alexandrina ,Andreea multumesc mult :*
Lory
04/12/2011 at 14:46Miculina te-as servi cu mare drag daca ai fi mai aproape de mine :* Multumesc mult pentru urari ..am sa-i transmit :*
Te pup si eu :*
Ramona Alina
04/12/2011 at 16:16La multi ani Andreea!!! mã servesc si eu din tortulet:)
lau
04/12/2011 at 18:01la multi ani
monica
04/12/2011 at 18:34la multi ani pentru fiica ta draga si scumpa si eu sunt mama a doi baieti de 13 si 17 ani mersi pt retete si acest tort o sal fac de craciun la multi ani Andreea.
Dana2dor
05/12/2011 at 00:31Apetisant rau tortul tau! Felicitari si La multi ani frumosi si buni Andreei!
pansy
05/12/2011 at 00:38Sa-ti traisca fetitala multi ani sanatosi! i-ai facut un tort tare aratos!
Andreea
05/12/2011 at 05:07La multi ani cu mii si mii de bucurii pt Andreea!
Tortul arata de vis!!
Oana
10/12/2011 at 02:05tortuletul arata superb , La multi ani Andreei !!! :*:*
flori
19/03/2013 at 07:40la acest blat nu se pune deloc praf de copt?
LoredanaCarp
19/03/2013 at 09:14Nu, nu se pune .Este un blat simplu ce nu necesita praf de copt.
Anonim
29/04/2013 at 21:34Foarte bine arata ce marca de ciocolata sa folosesc ca sa iasa bine? multumesc o seara buna.
LoredanaCarp
01/05/2013 at 15:12Pentru crema am folosit ciocolata schogetten.Iar pentru glazura o ciocolata amaruie marca lidl .Se gaseste sub forma de tablete de 200g sau 400 g cu un ambalaj maro.E un fel de ciocolata de menaj foarte buna!!
sorina
01/04/2015 at 18:41Cum ati ornat acel tort?? Ma refer la model. Ca tare frumoa este!!!