Pentru a prepara acest Tort de clatite cu crema de branza si ciocolata nu avem nevoie de cuptor si se prepara relativ foarte usor.
Crema de branza a fost preparata din Branza pufoasa cu smantana- Delaco , iar clatitele sunt umplute cu nutella. In concluzie pot sa spun ca ciocolata in combinatie cu crema de branza a fost bestiala.
Va recomandam sa incercati si voi aceasta combinatie propusa de noi, iar pentru clatite va recomandam Reteta de Clatitele fragede.
Ingrediente Tort de clatite cu crema de branza si ciocolata
7 clatite
280 g Branza pufoasa cu smantana
3 linguri zahar pudra
200 ml frisca Megle
1 fiola esenta vanilie
1 foaie de gelatina (sau 10 g gelatina)
Nutella sau Finetti
1 forma detasabila de tort cu diametrul de 19 cm
250 g-300 g ciocolata de menaj
unt de marimea unei nuci
50 ml lapte sau frisca
Preparare Tort de clatite cu crema de branza si ciocolata
Intai pregatim Clatitele fragede (vezi Reteta Clatite fragede). Dupa ce le-am copt le umplem cu Nutella sau Finetti. Le rulam si le punem deoparte.
Branza pufoasa cu smantana se amesteca cu 3 linguri de zahar pudra si 1 fiola esenta de vanilie cu mixerul timp de 1-2 minute. Foaia de gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece dupa care o incalzim usor si o adaugam la compozitia de branza. Frisca se bate si se adauga la crema de branza. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Imbracam forma cu folie de aluminiu sau folie alimentara. Luam deoparte din crema 4-5 linguri cu care vom orna marginile tortului inainte de finisare-ornare.
Primul rand va fi unul de clatite umplute puse circular pe fundul formei peste care vom pune jumatate din crema rezultata. Peste crema punem restul de clatite pe care le acoperim cu restul de crema ramas. Punem forma la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece tortul se scoate, se indeparteaza usor peretele detasabil si cu crema pusa deoparte acoperim clatitele ce se vad.
Dupa ce am terminat de ornat cu crema tortul pregatim glazura de ciocolata.
Ciocolata rupta bucatele sau data pe razatoarea mare (astfel se topeste mai repede ). O punem intr-un vas pe baie de aburi(vasul in care punem ciocolata la topit nu trebuie sa atinga apa ce fierbe, ea trebuie sa fie incalzita doar de aburi! ), la topit impreuna cu untul si laptele.
Tort de clatite cu crema de branza si ciocolata
….
Cand este topita se ia de pe baia de aburi se amesteca cu o lingura in ea sa se racoreasca putin si apoi se toarna deasupra tortului exact pe mijloc dintr-o data.
Tortul se va misca usor stanga-dreapta pentru ca glazura de ciocolata sa se distribuie uniform pe tort si pe laterale. Daca doriti sa nu fie complet acoperit pe laterale folositi mai putina ciocolata (200 g).
La final dupa ce am ornat si cu glazura de ciocolata ornam dupa preferinte cu ce dorim.
Comentarii recente
cristina
28/02/2015 at 19:46cum se pune gelatina in brinza fara sa se intareasca imediat .sau ce truc folositi ca sa se omogenizeze