Tort de clatite cu piersici
Clatitele sunt unele dintre cele mai versatile preparate. Poti pregati din ele deserturi simple cu umpluturi de fructe, frisca, branza, etc dar la fel de bine poti pregati chiar si tortulete cu care poti surprinde placut pe cei ce le degusta.
Desigur, din clatite se pot pregati si preparate sarate, feluri principale, aperitive, budinci cu diferite umpluturi .
Provocarea venita din partea Sun Food de a pregati o reteta cu clatite si unul din produsele Sun Food, m-a facut sa pregatesc acest tort de clatite cu piersici, ce se face foarte usor, e un desert potrivit pentru zilele caniculare fiindca nu trebuie sa folosim cuptorul.
Daca v-am starnit curiozitatea, mai jos gasiti reteta pe care va recomand sa o incercati!!
Tort de clatite cu piersici- Ingrediente
4 foi de clatite cu cacao
Crema de mascarpone cu piersici
4 jumatati de piersici din compot Sun Food
250 g mascarpone
400 ml frisca lichida
5 linguri zahar tos sau pudra
o lingurita esenta vanilie
9 foi de gelatina (15g)
6 jumatati de piersici din compot, taiate cubulete
Decor
150 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
felii de piersica
cipsuri de ciocolata
Tort de clatite cu piersici- Mod de preparare
Pregatim clatitele dupa reteta de clatite a prietenei mele Lia, iar pentru a le face cu cacao, scoatem din compozitie doua linguri de faina si le inlocuim cu doua linguri de cacao pudra. Din reteta data obtinem cu mult mai multe clatite dar putem ajusta reteta astfel incat sa obtinem doar cate ne trebuie.
Crema de mascarpone cu piersici-Preparare
Foile de gelatina le punem la inmuiat in apa rece.
Piersicile din compot le punem intr-un robot de bucatarie si le mixam pana obtinem o pasta. Adaugam peste ea, zaharul (de preferat pudra), mascarponele, esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.
Peste crema obtinuta adaugam si frisca lichida si mixam din nou pana ce crema capata consistenta.
Stoarcem gelatina de apa, o punem intr-un castronel peste un vas in care fierbe apa si amestecam pana ce se dizolva fara a da in fiert.
Adaugam gelatina topita peste crema si mixam pana la incorporare.
Asamblare-Tort de clatite
Tortul il montam intr-o tava de chec tapetata cu folie de plastic.
Turnam in tava un strat de crema de 1-1,5 cm.
Pe fiecare clatita adaugam 2-3 linguri de crema si cubulete de piersici din compot, rulam si asezam doua clatite astfel pregatite in tava, peste crema.
Turnam peste ele iar un strat de creama cat sa le acopere si mai asezam inca doua clatite umplute.
Turnam si restul de crema , invelim forma cu folie de plastic si lasam la rece in frigider pentru cateva ore sau 30-40 min in congelator (daca vrem sa terminam prajitura mai repede).
Topim ciocolata impreuna cu frisca, scoatem prajitura din tava rasturnand-o pe un platou, indepartam folia si glasam cu glazura de ciocolata si decoram dupa imaginatie.
Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura poate fi feliata cu un cutit cu lama incalzita.
Comentarii recente
Zina Rebeleanu
11/09/2017 at 20:59Si prajitura este vesela si buna,ca multe altele pe care ni le oferiti.Va urmaresc si-mi insusesc.Multumesc.