Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
Cu mult timp in urma mama ne-a pregatit acest tort, dar intr-o alta varianta cu budinca de vanilie si frisca( asta cand gasea pe sub mana) asa ca era un tort foarte apreciat de noi.
Am ales sa inlocuiesc budinca de vanilie cu branza mascarpone si nu imi pare rau ca am facut-o. Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta, a iesit demential de bun. Poti sa fii si tu Chef la tine in bucatarie cu gama Creme Patisserie , de la Meggle !!!
Ingrediente Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
Pentru Clatite avem nevoie de
7 linguri de faina
10 g drojdie proaspata
3 oua
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare ( cat se ia intre 3 degete)
2 linguri zahar
lapte
30 ml ulei
Pentru crema avem nevoie de
250 g branza mascarpone
200 ml frisca Meggle Creme Patisserie
3 linguri zahar pudra
1/2 miez de pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita smantana de 20%
Alte ingrediente necesare pentru Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
1 borcan de 680 g visine in sirop
cacao pentru ornat sau ciocolata razuita
Preparare Clatite-Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
In circa 5 linguri de lapte caldut dizolvam putin zahar si praful de sare impreuna cu drojdia proaspata. Faina o punem intr-un vas la care adaugam cele 3 oua, restul de zahar , zaharul vanilat si cu ajutorul unui mixer sau tel. Adaugam laptele in care am dizolvat drojdia si amestecam bine adaugand daca e nevoie cate putin lapte sa nu avem in compozitie cocoloase.
Adaugam acum lapte cat sa obtinem o compozite fluida ca de clatite la care adaugam la final ulei.
Amestecam si coacem 10 clatite in tigaia pentru clatite. Din aceasta compozitie mie personal mi-au iesit undeva la 14-15 clatite cu un diametru de 16 cm.
Preparare Crema-Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si vanilia si se spumeaza 1-2 minute cu mixerul la viteza maxima.
Frisca se bate cu mixerul si cand incepe sa se bata adaugam lingurita de smantana.
Smantana are rolul de a ajuta la intarirea acesteia. Se amesteca cele doua compozitii, cea de mascarpone cu cea de frisca amestecand usor pana se omogenizeaza.
Asamblare Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
Clatitele se umplu cu visine si se ruleaza cat mai strans. Visinele se lasa sa se scurga bine intr-o sita.
Pe un platou unde vom monta tortul vom pune putina crema ca baza tortului sa nu se deplaseze.
Peste asezam 4 clatite umplute una langa alta. Punem un strat de crema si peste asezam 3 clatite umplute in asa fel incat sa fie asezate intre cele 4 clatite din stratul de jos. Punem din nou un strat de crema. Urmeaza sa punem 2 clatite umplute,strat de crema si pe mijloc punem ultima clatita umpluta cu visine.
Peste impartim restul de crema ramas in mod uniform si lasam la rece acest Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta cel putin 5-6 ore. Se scoate de la rece si se orneaza cu cacao sau ciocolata razuita.
Nota: Pentru cei care doresc totusi sa se rasfete cu acest Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta in perioada Posturilor de peste An, va recomand sa pregatiti Clatite de Post dupa reteta de Aici si sa folositi noul produs de Post, Creme Patisserie suta la suta Vegan. In loc de branza mascarpone puteti folosi o budinca de vanilie fiarta in 300 ml apa care dupa ce a racit se amesteca cu frisca batuta( smantana se scoate din ingrediente in aceasta varianta).
Va recomandam sa vedeti si acest Tort de Clatite cu Budinca, sau acest Tort de Clatite. Poate va este unul din retete pe plac si veti incerca varianta propusa.