Ingrediente blat:
200 gr biscuiti cu vanilie
150 gr rama
Crema 1:
400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca Hulala
1 plic intaritor frisca
Crema 2:
400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
100 ml apa
Ornament :
2 plicuri tort gele rosu (sau transparent , verde )
3 linguri zahar
300 ml apa
Preparare Blat :
Topim cei 150 gr rama , biscuitii ii macinam . Se amesteca biscuitii cu rama topita.Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea . Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor .
Preparare Crema 1 :
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot.Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba , se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise , si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.
Preparare Crema 2 :
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul .
Preparare Ornament :
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar.Apoi turnam peste ,treptat 300 ml apa rece.Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma , o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede , si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)
Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.
Aceast tort este facut dupa o reteta a Veronicai pe care am modificat-o ici ,colo la ingrediente si fel de preparare.
Comentarii recente
Jacktels Kochbuch
29/04/2009 at 16:24Hallo Lia,
Foarte frumoasä si delicioasä Creation. Kompliment.
LG Jacktel
ariana
29/06/2009 at 11:53este super tortul.multimim ptr.reteta.
CORINA
16/08/2012 at 13:11L-AM FACUT IERI SI A FOST SUPER BUUUN!!!
Leila
16/08/2012 at 22:41Sa va fie de bine , Corina ! 🙂
Anonymous
26/08/2012 at 17:46Buna ziua.Cautam demult un tort atat de racoros ,aspectos si in acelasi timp si rapid de facut.
Doar ca mi s-a parut destul de multa gelatina pt cantitatile date.Asadar am adaugat doar cate un plic de gelatina de 10 grame cremelor de iaurt.Unul pt crema cu iaurtul de caise si unul celei cu fructe de padure.Frisca am lasat-o asa fara intaritor.Intre cele doua straturi de creme am introdus unul de piscoturi inmuiate in zeama de pe compot si cateva bucati de caise.
Tortul a iesit o opera de arta,l-am facut la aniversarea fetitei mele si desi am scazut cantitate de gelatina a stat foarte „teapan”.
Va multumesc mult asadar pt.aceasta reteta minunata.
Voi incerca si altele cu mare drag,chiar daca poate voi face unele modificari pe ici pe colo.