Blat
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
coaja de portocala
Crema
800ml lapte
6 oua
100gr zahar
zahar vanilat
4 mere
250gr zahar ptr. topit
frisca
Tort de mere si crema de zahar ars
Mod de preparare
Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul.
Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca.
Laptele, ouale, zaharul, coaja de portocale rasa si esenta de vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.
Cratita se aseaza intr-o tava in care am pus apa fierbinte se introduce la cuptor si se tine pana ce crema se incheaga usor (cam 20 min).
Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.
Comentarii recente
Cristina
27/03/2012 at 08:54Delicios!
Lory
28/03/2012 at 12:30Multumesc :*
Beth
27/03/2012 at 09:37Wow!!! quelle beauté!!!
Digne d’une vitrine de grande pâtisserie, bravo!
Lory
28/03/2012 at 12:31Merci Beth:*
naty, galati
27/03/2012 at 10:18waw…cat de bine arata si imi place foarte mult cum l-ai ornat…felicitari
Lory
28/03/2012 at 12:31Multumesc Naty:*
Ramona Alina
27/03/2012 at 10:38Îmi faceti poftã de dimineata! cred ca nimeni nu poate refuza bunãtatea asta , pup:)
Lory
28/03/2012 at 12:33Daca iti place crema de zahar ars ti-l recomand 🙂
Anonymous
27/03/2012 at 13:36cred ca trebuie sa fie super!!!!!!!!
Lory
27/03/2012 at 22:40E foarte bun:)
Anonymous
27/03/2012 at 15:09nu trebuie faina pentru blat?raspundeti urgent am crema in cuptor
Lory
27/03/2012 at 22:37Eu zic sa mai citesti inca odata ingredientele.Blatul contine faina si e scris din cate vad eu 🙂
Denisse
28/03/2012 at 10:44Eu am facut-o ieri Lory cand nu era scris faina ,se pare ca dupa ce mi-am dat eu seama au sris si ei,oricum eu am facut-o si i-am pus faina m-am uitat pe celelalte retete de tort cu crema de zahar ars,iese buna dar merele se ridica la suprafata si nu se inmoaie cat ar trebui.
Denisse
28/03/2012 at 10:47S-a grabit cred cand a scris reteta.
Lory
28/03/2012 at 12:29Denisse reteta e scrisa de mine si pot sa-ti spun ca ingredientele pentru blat au fost acolo si ieri …eu un am editat reteta deloc …probabil ti-a scapat:).
E si normal ca merele sa se ridice in momentul cand pui compozitia pentru crema .Poate daca taiai merele mai subtiri se patrundeau mai bine .Mie imi plac un pic mai crocantele sa se simta nu sa fie foarte moi.Alta data iti recomand sa le mai calesti un pic in putin unt cu zahar.
Alice
27/03/2012 at 15:29oleleu!!!!!!!!!!!
Lory
27/03/2012 at 22:39😀 Alice ce ai patit??
Kisildi
27/03/2012 at 21:00E o reteta superba, am invatat-o de la o colega. Simplu si bun!
Lory
27/03/2012 at 22:38Multumesc!!
Anonymous
28/03/2012 at 16:44Buna! arata superb!
am o intrebare. tu ce frisca folosesti?
MERSI!
Lory
29/03/2012 at 18:00Buna ,
Folosesc Meggle 🙂
yaya6
29/03/2012 at 10:09ce tortulet delicat si fin!!!
Lory
29/03/2012 at 18:01Multumesc Yaya :*
Asyo
29/03/2012 at 10:41Arata super si sigur e un deliciu.
Lory
29/03/2012 at 18:02Asyo incearca-l se face usor si e tare bunut !!:)
Anonymous
29/03/2012 at 15:06Votre blog est superbe, mais parfois j’arrive pas à comprendre le romain même si je translate en français. est ce que vous pourriez remettre les étapes de réalisation de vos recettes en images ? merci bebeaucoup.
Lory
29/03/2012 at 18:30Salut,
Je vous remercie! Nous ne pouvons pas toujours prendre des photos et des étapes de la recette.On regrette que vous ne puissiez pas comprendre la recettee seulement par texte.
Anonymous
29/03/2012 at 17:04Frisca de care ai folosit? plic sau hulala. intreb pt ca frisca hulala nu pot sa spun ca mi`a placut in vreun fel!!!
Lory
29/03/2012 at 18:04Buna ,
Nu folosesc niciodata hulala sau la plic fiindca nu-mi place.
Aici am folosit Meggle se bate bine si e mult mai cremoasa decat altele .Cand o folosesc in creme eu mai adaug si smantana la ea .Se comporta bine 🙂
Anonymous
04/04/2012 at 19:01un tort superb pe care am sa’.l incesc acum la sfarsit de saptamana. de faft eu l’am mai facut doar k nu am folosit si mere..aveti aici niste retete super si comestibile..ma bucur sa pot gati retetele voastre dat fiind faptul k sunt in SPANIA de cativa ani si asa gasesc aici atatea retete traditionale romanesti. felicitari si mult spor inainte.
Lory
28/05/2012 at 20:49Multumesc :* ne bucuram ca ai gasit la noi retete ce iti sunt pe plac !!:*
Pirpirita Ionela
28/05/2012 at 14:59cand pui ptr blat il scoatem din apa?
Lory
28/05/2012 at 20:47Nu ,nu scoti vasul din apa fiindca daca l-ai scoate risti sa arzi compozitia ce se afla dedesubt
Rocsy Ciobanu
16/06/2012 at 21:11Un tort super delicios, mai ales in acest sezon sa servesti o felie rece!!
Lory
16/06/2012 at 21:42Ai dreptate e tare bun 🙂
Pup:*
Maaria Craciun
18/09/2013 at 20:34Eu as vrea sa inteleg , merele au fost caramelizate pe fundul cratitei sau au fost asezate crude dupa ce zaharul caramelizat s-a imprastiat pe peretii cratitei ???
LoredanaCarp
18/09/2013 at 20:40Maaria merele se pun crude taiate felii peste zaharul ce in pralabil a fost topit si cu, care am imbracat cratita, forma in care dorim sa pregatim tortul
Maaria Craciun
18/09/2013 at 20:57Multumesc mult, mi-am inchipuit eu ca asa trebe sa fie, eu fac acest tort cu mere dar cu un aluat de pandispan turnat peste un strat -doua de mere peste care presor zahar ,apoi le dau la cuptor pentru a se inmuia , dupa care torn peste ele compozitia de pandispan , si dupa ce s-a copt se rastoarna cu grija ,merele vor fi deasupra ,iar sucul lor va insiropa blatul , apoi dupa racire ,ornat cu frisca si fructe . Este f. bun , nepoteii mei il savureaza 🙂
Maaria Craciun
18/09/2013 at 21:27Multumesc ,mi-am inchipuit eu ca asa trebe sa fie, eu fac un tort de mere cu un blat de pandispan .Merele curatate le tai felii le distribui in doua straturi intr-o cratita, le pudrez cu zahar , le dau la cuptorul preincalzit pana se inmoaie bine, apoi torn compozitia de pandispan ,las la copt dupa care rastorn cu grija pe un blat de tort ,merele vor fi deasupra iar sucul lor va insiropa blatul care dupa racire il ornez cu frisca si fructe proaspete si cirese din dulceata , sau alte ornamente ,nepoteii mei il savureaza 🙂