Tort diplomat
BLAT
5 lg zahar
5 lg faina
5 oua
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 3 lg de zahar iar galbenusurile, cu 2 lg zahar se amesteca cele doua compozitii se adauga faina si esenta se amesteca usor si se coace la foc mic.Se taie in doua capace.
Tort diplomat
CREMĂ
500 ml frisca lichida
2 oua
300 g zahar
10 g gelatina
1 cutie ananas
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE
Se bate frisca, gelatina se inmoaie in 150 ml apa calduta ,ouale si zaharul se amesteca pe foc 15 min. iar dupa ce s-a racit putin se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva ,ananasul se taie cubulete mici.Crema de ou se amesteca cu frisca batuta si cubuletele de ananas.
SIROP
200 g zahar
400 ml apa
o lamaie
MOD DE PREPARARE
Se fierbe apa cu zaharul se raceste apoi se adauga coaja de lamaie rasa . Se insiropeaza blatul in momentul asamblarii .
DÉCOR
500 ml frisca lichida
100 g ciocolata
flori din pasata de zahar
fructe
Tort diplomat
ASAMBLARE
Dupa ce avem gata toate semi-preparatele trecem la montarea tortului diplomat
Se aseaza prima foaie in tava in care am copt blatul, se insiropeaza si se adauga crema.Se aseaza deasupra foaia de blat si se insiropeaza.Se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru cateva ore.
Se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta, fructe, ornamente de ciocolata sau flori din paasta de zahar.
Am atasat si cateva din torturile care le-am facut mai inainte fiindca sunt dupa aceiasi reteta .
Comentarii recente
Edith
31/03/2008 at 16:39Ce frumoaaaaase sunt! Bravo, Lory!
Leila
31/03/2008 at 17:45felicitari Lory , sunt foarte frumoase .
LORY
31/03/2008 at 17:51multumesc Edith,
multumesc Leila ,va pup
Oana86
31/03/2008 at 21:38bravo lory felicitari pt torturi , f frumoase ,
fetele bravo pt blog , f frumos … pupici