In urma cu cateva zile am sarbatorit ziua cuiva tare drag noua si cum vine si Craciunul am prestat un Tort Diplomat cu Fructe Tropicale cu motive de sarbatoare …. Am folosit rondele de ananas din compot si fructe tropicale de la prietenii nostri Sun Food.
In cele ce urmeaza am sa scriu cum am pregatit Tort Diplomat cu Fructe Tropicale.
La Reteta Blat de Tort Simplu , aveti imagini din timpul prepararii. Este un blat mai dens decat pandispanul clasic.
Ingrediente Blat Tort Diplomat cu Fructe Tropicale :
7 oua
210 g zahar
210 g faina
forma de tort cu diametrul de 24 cm
Ingrediente Crema Tort Diplomat cu Fructe Tropicale:
3 oua mari
150 ml lapte
200 g zahar
15 g gelatina
1 pastaie vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat)
250 ml frisca
Alte ingrediente :
1 cutie compot Ananas
1 cutie compot Fructe Tropicale
Ingrediente Pentru ornat :
250 ml frisca
1 lingurita smantana (smantana este pe post de intaritor)
Preparare Blat de Tort Simplu :
Separam albusurile de galbenusuri in vase diferite. La galbenusuri adaugam zaharul si il frecam cu mixerul pana acesta se ingroase si isi schimba culoarea(inseamna ca zaharul este topit). Albusurile se bat spuma. Galbenusurile frecate se adauga la albusurile batute si se amestece usor de sus in jos. Intr-o sita punem faina necesara si cate putin scuturam peste compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina.Turnam compozitia in forma tapaetata cu hartie de copt si punem la copt blatul. Dupa ce a copt se scoate, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit dupa care se taie in trei.
Preparare Crema Tort Diplomat cu Fructe Tropicale:
Intr-un vas mai mare punem gelatina la inmuiat in 150 ml lapte rece pentru circa 30 minute, punem apoi peste aceasta compozitie galbenusurile de ou, miezul de pastaia de vanilie (sau plicurile cu zahar vanilat) si 50 g zahar. Vasul il punem pe baie de aburi si amestecam in compozitie cu telul pana se topeste gelatina si se formeaza o crema mai groasa si totusi fluida avand grija ca aceasta sa nu se prinda de fundul vasului si sa se branzeasca (toata povestea dureaza undeva 5-6 minute). Se ia deoparte si se pune vasul in alt vas cu apa rece. Pana compozitia de galbenusuri se raceste batem albusurile adaugand treptat restul de zahar adica cei 150 g ramasi. Batem si frisca care se tine la rece pana in momentul in care trebuie batut.
Cand compozitia de galbenusuri a racit adica sa nu se simta nici ca e calda nici ca e rece adaugam la ea treptat albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos (nu circular) pana se omogenizeaza apoi aceasta compozitie se toarna peste frisca batuta. Crema in acest moment incepe sa se intareasca de la frisca rece si ramane umflata.
Asamblare Tort Diplomat cu Fructe Tropicale:
Blatul se taie in 3 parti egale si fiecare parte se insiropeaza cu siropul de la compoturi. In forma de tort in care am copt blatul vom monta tortul in felul urmator:
Punem in forma o foaie de blat pe care o insiropam cu sirop de compot. Peste prima foaie punem jumate din cantitatea de crema rezultata. Peste crema punem fructe de ananas, fructe tropicale si acoperim cu urmatorul blat pe care il vom insiropa si peste care turnam restul de crema si restul de fructe. Acoperim cu ultimul blat care va fi si el insiropat. Punem tortul astfel pregatit la rece pentru 3-4 ore dupa care il putem decora cu frisca batuta (frisca se bate pe jumatate, se adauga 1 lingurita de smantana si se continua pana frisca este tare). Decorul il alegeti fiecare dupa preferinte.
Va dorim Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit cu Sanatate Multa !