Aceasta reteta este prima din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri.
Ingredientul de baza pentru crema acestui tort este margarina Rama Maestro .Inainte de a descoperi margarina Rama Maestro aveam foarte mari probleme atunci cand o preparam.Daca nu scoteam toata apa din unt riscam sa obtin o crema „taiata”. De cate ori am preparat-o cu Rama Maestro,crema a iesit perfecta …asa ca v-o recomand cu incredere.
Decorul tortului difera de cel vechi insa reteta este identica…inclusiv in glazura am folosit Rama Maestro si s-a comportat foarte bine.
Ingrediente
Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
razatura de lamaie
Crema
4 oua
400 gr zahar
4 lg apa
100 gr cacao
500 gr margarina rama maestro
2 fiole esenta rom
Sirop
300 gr zahar
500 ml apa
1 esenta rom
fasii de coaja de lamaie
Glazura
2 ciocolate amaruii
1 ciocolata alba
150 ml frisca
50 gr Rama Maestro
Decor
ornamente de ciocolata alba
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina Rama Maestro pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si margarina Rama Maestro se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.
Comentarii recente
Bianca
19/11/2010 at 18:20E buna margarina si eu o folsoesc si sincer doar Rama cumpar pentru ca am incredere in ei ca nu au atat de multe E-uri ca altele.
Si mare pacat ca aici in Romania margarina nu e la fel de buna ca cea din Germania, eu cumpar de la un magazin care aduce direct din Germania si nu se compara gustul. Asta a noastra e plina de apa (ma refer la margarina tartinabila in cutie) pe langa aia e cremoasa si buna.
Dar la creme tot untul e mai bun decat margarina..oricine orice ar spune.,
Stiu ca faceti chestia asta pentru reclama dar…ce e adevar e adevar:P
naty
19/11/2010 at 18:37SUPERB tortul, am sa il fac cu prima ocazie arata foarte f bine
mirela
19/11/2010 at 18:52Foarte frumos tortul,imi trage cu ochiul,si eu folosesc margarina rama,si sunt multumita de ea.O seara frumoasa!
Cristina
19/11/2010 at 19:12Foarte frumos! Si elegant.
lauralaurentiu
19/11/2010 at 20:02Ce frumoasa prajitura, splendida, intr-adevar! 🙂 Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este http://www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu – Retete ca la mama
felis
20/11/2010 at 01:11Superb tortul… si isi merita numele… este elegant…
yaya6
20/11/2010 at 11:46e un tort de nota 10 cu multe,dar multe felicitari….un sfarsit de saptamana execelent
Lory
20/11/2010 at 19:36Biana eu folosesc doar la unele prajituri margarina Rama si nu de acum ci de foarte mult timp .De ex.tipul asta de crema nu poate fi facut cu unt…de fiecare data cand am incercat crema s-a taiat.
Cat despre margarina tartinabila sincer nu am nici o parere ,asta fiindca la mine in casa nu se consuma.
Chiar daca nu era vorba de reclama eu tot margarina Rama recomandam fiindca cu ea lucrez.
Pupici
Lory
Lory
20/11/2010 at 19:37Naty multumesc mult
Lory
20/11/2010 at 19:39Mirela multumesc de apreciere..incearca-l se face usor si e f.bun …asa spun degustatori mei:)))
Lory
20/11/2010 at 19:43Multumesc Cristina
Lory
20/11/2010 at 19:44Laura il schimb imediat..nu e nici un efort.
Felicitari pentru noua casuta!!!
Lory
20/11/2010 at 19:46Multumesc mult Yaya ,un sfarsit de saptamana placut si tie.
T pup
Lory
Lory
20/11/2010 at 19:47Felis aprecierea ta ma onoreaza ,multumesc
Pupici
Lory
lauralaurentiu
20/11/2010 at 20:52Multumesc foarte frumos, Lory. Daca te intereseaza si un schimb de bannere, eu il accept cu toata placerea. Laura Laurentiu – Retete ca la Mama.ro.
Mara
21/11/2010 at 00:39Felicitari Lory!!! Pupici
geta
22/11/2010 at 13:52Foarte frumos si „elegant”am sa oincerc si eu ideea de sarbatori!
Raluca
24/11/2010 at 12:03@ Bianca: nu stiu ce sa zic, dar mie cremele nu imi ies cu unt la fel de bine cum ies cu margarina. Pe langa faptul ca untul se manevreaza mai greu, mai e si ceva legat de consistenta si de „pufosenie” 🙂
In orice caz, nu e corect sa blamezi pe cineva ca face reclama la un produs – daca ii respecti retetele o sa respecti si faptul ca nu iti recomanda ceva daca nu ar considera ca e bun, nu?
Lory
24/11/2010 at 13:30Mara multumesc mult!!
Te pup dulce,
Lory
Lory
24/11/2010 at 13:37Laura bannerul nostru trebuie schimbat asa ca atunci cand va fi gata am sa te contactez ca sa facem schimb.Placerea e si de partea noastra
Pupici
Lory
Lory
24/11/2010 at 13:37Geta ma bucur ca iti place 🙂
Lory
Lory
24/11/2010 at 13:46Raluca nu cred ca Bianca a vrut sa se inteleaga asta.Eu respect opinia fiecaruia.Cum am spus si mai sus eu lucrez cu Rama de foarte mult timp si nu o spun doar de dragul campaniei la care participam.
Nici prin gand nu mi-ar trece sa recomand ceva care nu ar fi pe gustul meu….dar asta nu inseamna ca poate fi pe gustul tuturor.
Daca ai ocazia incearca aceasta crema si te astept cu impresii
Pupici
Lory
Raluca
26/11/2010 at 19:10E, esti tu foarte draguta 😛 Comentariul meu a venit pe fondul ideii ca nu mi se pare corect sa lauzi pe cineva cand iti spune ceva ce consideri ca e bine, dar sa il apostrofezi, chiar si foarte elegant, cand se intampla opusul. Mai ales ca, asa cum spui tu, nu ai recomanda ceva ce nu crezi ca e bun. Dar daca pentru tine este ok, e ok si pentru mine, ca la asa preparate … jos palaria :-*
Lory
27/11/2010 at 22:05Raluca draga mea nu am facut decat sa-i respect punctul de vedere .
Iti multumesc pentru sustinere si pentru apreciere.
Te pup dulce si te mai astept pe la noi
Lory
Cristina
02/06/2011 at 21:13Am descoperit tortul tau postat pe un site de un anume „TIB” si nu cred ca a facut-o cu acordul tau.
http://culinar.bzi.ro/dulciuri/tort-elegance/