Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
razatura de lamaie
Crema
4 oua
400 gr zahar
4 lg apa
100 gr cacao
500 gr unt 82%grasime sau margarina rama
2 fiole esenta rom
Sirop
300 gr zahar
500 ml apa
1 esenta rom
fasii de coaja de lamaie
Glazura
2 ciocolate amaruii
1 ciocolata alba
150 ml frisca
50 gr unt
Decor
ornamente de ciocolata alba
Mod de preparare- Tort Elegance
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de unt sau margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.
O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.
Comentarii recente
alison
11/06/2010 at 21:53lory,ce tort,ce decoratiuni…felicitari!e perfect!
Sara_Miki
11/06/2010 at 22:08Arata minunat si cum imi place tot ce-i cu ciocolata, ma voi servi cu o felie.
gaby_d
11/06/2010 at 23:25wow!! cum arata!!!si reteta! mmmmm.bravo!
Dana2dor
11/06/2010 at 23:31Fooooarte elegant si cred ca si foarte gustos. Felicitari, Lory!!!
Un sfarsit de saptamana cat mai frumos iti doresc.
CamiWitt
11/06/2010 at 23:41Numele se potriveste! Cicolatos ! A fost cumva de cadou? Eram curioasa dde o sectiune? Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
pansy
12/06/2010 at 00:35pe mine m-a lovit canicula,asa ca am sigilat cuptorul,dar totul tau pare bun si aratos.
Just me
12/06/2010 at 02:02super aspectos…normal ca si gustos,sunt singura!ummy!
ANCA
12/06/2010 at 02:02deci:)) arataaaa asa de frumos ..felicitari !
felis
12/06/2010 at 09:26Superb… Felicitari…
Lory
12/06/2010 at 11:57Alison multumesc pentru apreciere :)…esti o draguta ca deobicei
pupici
Lory
Lory
12/06/2010 at 11:58Sara multumesc,te servesc cu mare drag
Lory
Lory
12/06/2010 at 12:04Gaby daca ai sa incerci vreodata reteta aceasta sunt sigura ca ai sa te indragostesti de ea :)…prepararea acestei creme am invatat-o la scoala de la maistra cofetar…sa tot fie vre-o 22 de ani…uf ce vremuri 🙂
Lory
Lory
12/06/2010 at 12:06Dana cand aprecierea vine din partea ta ma simt onorata 🙂
Multumesc mult
Lory
Lory
12/06/2010 at 12:11Cami intradevar a fost facut pentru o cunostinta asa ca sectiunea au vazut-o doar ei :)…dar fiindca la cateva zile m-au rugat sa le fac altul exact la fel(au zis ca nu le-au ajuns :)) )am dedus ca le-au fost pe plac 🙂
Lory
12/06/2010 at 12:14Pansy trebuie sa recunosc ca atunci cand l-am facut inca nu aparuse canicula…dar si acum daca ar fi nevoie l-as aprinde…ca deh nu pot sa-mi refuz prietenii,cunostintele 🙂
Pe ai mei ii ametesc repede cu un dulce mai usor 🙂
Pupici
Lory
Lory
12/06/2010 at 12:17Anca ,Felis multumesc mult
Lory
Lory
12/06/2010 at 12:20Just me multumesc ,ma bucur ca munca mea este apreciata de tine.Te urmaresc chiar daca nu scriu(uff timpul asta)si imi place mult ceeia ce faci
Pupici
Lory
Bianca
23/06/2010 at 17:45Lory arata foarte bine tortul facut de tine!! Extraordinar de-a dreptul. Felicitari. dar vreau sa te intreb nu e greseala la crema? 500 g de margarina?
Si daca e asa cum ti se pare crema? Ma gandesc sa nu fie grea la stomac.
Multumesc anticipat de raspuns
Lory
25/06/2010 at 10:18Bianca nu e multa margarina pentru cantitatea de ou si zahar folosita .
Crema nu iese gretoasa deloc, garantez :)…asa ca daca doresti sa o incerci ai sa vezi ca nu o sa regreti.
Lory