Tort ,,Gaby „
Blat
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie
Crema
4 oua
400 gr zahar
500 gr margarina rama sau unt 82% grasime
100 gr cacao
4 lg apa rece
2 fiole esenta rom
Sirop
300gr zahar
300ml apa
razatura de lamaie
esenta rom
Glazura
300 gr ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
50gr unt
Decor
flori din pasta de lapte praf si miere
Tort ,,Gaby „
Mod de preparare
Blat
1. se separa albusurile de galbenusuri ;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor;
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt la foc potrivit;
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina(unt). La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac…eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere
Comentarii recente
Anonymous
02/11/2011 at 00:49Felicitari pt blog dar in special pt retete.Sunt extraordinare!
Vreau sa va rog, daca e posibil, sa postati reteta de pasta din lapte praf si miere din care a-ti confectionat superbele cale. As vrea sa o incerc si eu. Multumesc.
Anonymous
08/01/2012 at 21:17Vai ce decoratiuni…m-ati lasat fara cuvinte sunte-ti adevarate maestre ale decoratiunilor si nu numai…Felicitari!!!
mona