Blat
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao
esenta de rom
Crema
500 gr ciocolata amaruie
500 ml frisca
esenta rom
Sirop
200 gr zahar
300 ml apa
esenta rom
Glazura
250 gr ciocolata
100 ml frisca
20 gr unt
Decor
forme din pasta de zahar
Mod de preparere
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Siropul
Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga apa si restul de zahar si se tine pe foc pana incepe sa fiarba.Se aromatizeaza cu rom dupa ce s-a racit.
Glazura
Ciocolata,frisca si untul se amesteca pe baie de apa pana ce se omogenizeaza .
Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform o parte din crema .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni, dupa care intindem si restul de crema.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.Dupa ce tortul a stat la rece vre-o doua ore il dam forma de inimioara decupand cu un cutit bine ascutit .Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru vre-o 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Comentarii recente
Lulu
19/01/2012 at 21:18Bravo,daca are ciocolata e preferatul meu si e tare bun!
pupici si o seara buna!