Tort Lory
Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie
Crema
4 oua
400 gr zahar
500 gr unt 82% grasime
100 gr cacao
4 lg apa rece
2 fiole esenta rom
Sirop
300gr zahar
400ml apa
esenta rom
Glazura
300 gr ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
50gr unt
Tort Lory
Mod de preparare
Blat
1. albusurile se separa de galbenusuri ;
2. albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul plus esenta de vanilie;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile;
4. faina cernuta impreuna cu cacao, se adauga peste compozitia de ou si se amesteca lejer cu o spatula pana la incorporare;
5. compozitia se pune intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt;
6. se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 min;
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao se omogenizeaza si se lasa 10 min sa se raceasca.
Se adauga untul la temperatura camerei putin cate putin , mixand compozitia cu un mixer.
La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Glazura
Ciocolata, frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Blatul racit se taie in 3 foi, se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se umple cu crema de cacao. Se tine la frigider cateva ore dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.
Dupa ce a fost glasat se decoreaza bunul plac.
Eu am folosit aveline din crema si frunzulite de ciocolata facute cu ajutorul cornetului de hartie.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Ljilja
13/05/2009 at 17:28That is so beautiful 🙂
Jacktels Kochbuch
13/05/2009 at 22:02Hallo Lory,
acuma ai särbätorit Botez( Botez al Tortei cä ia-i dat numele täu) si pe
noi nu ne-ai chemat. Ts.ts.ts..
Da nui nimic cä ne delectäm cu Imagini cä sint feine de ajuns. Foarte frumos. Compliment mare.
Salutäri Jacob
alison
13/05/2009 at 22:13lory,arata peeeerfect!te pup!
PACO
14/05/2009 at 00:53Mama ce bine arata
diamond
14/05/2009 at 01:14lory, prezentarea e fara cusuri, felicitari!:D
Mary
14/05/2009 at 08:30This is spettacular!
diviana
14/05/2009 at 10:30Lory, arata foarte bine tortul si cred ca e si delicios 🙂
LeoFlori
14/05/2009 at 17:57Felicitari! Este fara cusur! Ce sa mai zic….vreau o feliuta…
Lory
14/05/2009 at 20:31Ljilja, thanks
Lory
14/05/2009 at 20:37Jacob in timp unele prajituri au primit numele membrilor familiei mele :)…asa ca era normal sa numesc si una cu numele meu :))
Multumesc de complimente esti un dragut
Lory
Lory
14/05/2009 at 20:38Multumesc Alison
te pup dulce
Lory
Lory
14/05/2009 at 20:41Diamond multumesc pentru apreciere
Pupice
Lory
14/05/2009 at 20:44Divianas a fost pe placul degustatorilor :))
Lory
14/05/2009 at 20:45Leoflori cu prima ocazie te invit la o feliuta cu mare placere 🙂
Leila
14/05/2009 at 20:54Pai vezi … ce spuneam eu 🙂 , sunt mic copil pe langa prietenuta mea 😀
Superb si acest tortulet Lore , felicitari .
bonita
01/11/2010 at 12:27Participati la vreun concurs cu aceasta reteta?