BLAT
oua 15 buc
faina 15 lg
zahar 15 lg
esenta vanilie
razatura de lamie
CREMA
frisca 2 l
galbenusuri 18 buc
zahar 1 kg
gelatina 5 plic.
compot ananas 3 cutii
esenta vanilie 4 fiole
SIROP
zahar 700 gr
apa 1 l
razatura de lamaie
DECOR
frisca 1,5 l
trandafiri din lapte praf
Se prepara un blat obisnuit(tehnica de preparare e ca AICI) pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi.Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi,(cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.
Crema folosita este diplomat si se prepara astfel:galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese.In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece,si amestecam energic pana ce se incorporeaza.Turnam compozitia peste frisca batuta,adaugam si fructele (in cazul meu ananasul),esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.
Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit.Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie
NOTA.
crema pentru acest tort am facut-o in doua transe deoarece cantitatile erau prea mari.
Comentarii recente
Michelle
16/09/2009 at 08:09arata fff bine tortul
Alina
16/09/2009 at 18:10Ce fericiti trebuie sa fi fost mirii!
Lory, te-ai intrecut pe tine!
Felicitari!!!
Mariana
16/09/2009 at 23:03Te aştept aici la Psalmdedor cu un premiu special pentru răspunsul excepţional oferit cu prietenie la întrebarea despre prieteni şi prietenie de aici. Ţi-l ofer cu toată bucuria!
Mariana
17/09/2009 at 13:48Vă aştept pe amândouă aici la Psalmdedor cu un premiu special pentru răspunsul excepţional oferit cu prietenie la întrebarea despre prieteni şi prietenie de aici. Ţi-l ofer cu toată bucuria!