Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Pavlova- Bradut de Craciun

Tort pavlova bradut de craciun

Gatit de sarbatoare acest Tort Pavlova- Bradut de Craciun este propunerea mea pentru desertul de pe masa de Craciun.
Este un desert savuros, ce poate fi asamblat cu cel mult 30 min inainte de a-l aduce la masa.
Pregatirea blaturilor de bezea si a sosului de zmeura se poate face cu o zi doua inainte iar crema de frisca se pregateste pe loc chiar in momentul cand il montam si aducem la masa.
Un ajutor de nadejde in pregatirea acestui tort festiv mi-a fost acest Robot de bucatarie MUM Serie 2 de la Bosch.


Este un robot compact si puternic, ajutorul perfect pentru cei care doresc sa realizeze rapid si usor chiar si cele mai complicate retete.
Robotul poate fi folosit chiar si de cei incepatori, care nu indraznesc sa creada ca pot fi Chefi la ei acasa.
Si fiindca e luna cadourilor, alaturi de Bosch, v-am pregatit si pentru voi o surpriza la fel de frumoasa ca cea primita de noi.
Pe pagina noastra de facebook se afla in desfasurare un concurs al carui premiu este acest Robot de bucatarie MUM Serie 2
Conditiile sunt simple, asa ca daca ti-l doresti trebuie doar sa te inscrii si poate vei fi norocosul!!
Mai jos gasiti inca o reteta cozonacului leopard pregatita cu robotul de bucatarie Bosch.

Cozonac Leopard


Dar haideti sa descoperiti reteta acestui Tort Pavlova- Bradut de Craciun.

Tort Pavlova- Bradut de Craciun- Ingrediente

  • Blaturi de bezea 7 buc
    • 170 g albus de ou
    • 270 g zahar tos fin
    • 2 linguri cu amidon de porumb
    • 1 lingura de otet alb
  • Crema de frisca
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • vanilie
  • Sos de zmeura
    • 250 g zmeura proaspata sau congelata
    • 50 g zahar
    • o lingurita zeama de lamaie
  • Decor
    • capsune
    • coacaze
    • afine
    • crengute de rozmarin
    • zahar pudra

Cum pregatim blaturile de bezea pentru pavlova

Pentru a pregati aceasta pavlova avem nevoie de 7 blaturi de bezea.
Ele trebuie sa aiba dimensiunea de 17 cm, 14 cm, 11cm, 9 cm, 7 cm, 5 cm, 4cm. Desenati pe hartie de copt cercuri cu aceste dimensiuni si asezati-le in tavile de cuptor.

dimensiuni blat bezea

Puneti in cuva robotului albusul de ou la temperatura camerei si mixati pana obtineti o spuma cu varfuri moi. Mariti viteza la robot si adaugati zaharul lingura cu lingura pana la incorporarea toatala. Se continua mixarea pana ce toate cristalele de zahar sunt topite si spuma de albus devine ferma si lucioasa. Se adauga amidonul si otetul si se mai mizreaza inca 30 sec.

blaturi bezea

Bezeaua obtinuta se pune intr-un pos de patiserie cu varful stelat si se toarna in doua straturi pe fiecare cerc desenat pe hartia de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 130 de grade C, se introduc tavile in cuptor si se resetaza cuptorul la 95 grade C pentru 90-100 min.
Se opreste apoi cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Zmeura congelata se amesteca cu zaharul si se pune la fiert pentru 2-3 min, zdrobindu-se. Se da deoparte si se trece prin sita ca sa se indeparteze semintele. Sosul obtinut se lasa sa se raceasca.

Tort pavlova bradut de craciun


Cum pregatim crema si cum montam tortul pavlova


Dupa ce am pregatit blaturile de bezea si sosul de zmeura putem sa montam pavlova.
Trebuie sa precizez ca acest tort se monteaza chiar inainte de momentul servirii, el rezistand astfel pregatit cam 1 ora.
Se pune frisca rece si mascarponele in cuva robotului de bucatarie si se mixeaza 1 min la viteza mica pana ce crema incepe sa se omogenizeze.
Se adauga zaharul pudra si vanilia si se mareste viteza, mixand pana ce crema devine spumoasa. Nu trebuie mixata in exces fiindca e posibil sa se taie.

crema pavlova

Se pune crema intr-un pos cu varful zimtat pentru a putea fi turnata uniform. Daca nu aveti pos puteti intinde cu lingura sau o spatula.
Se aseaza pe platou primul blat de bezea, se pune un strat de crema, se aseaza deasupra cateva felii mai groase de capsune, si capsune taiate cubulete mici.
Se continua asezarea blaturilor de bezea, crema si fructe pana la epuizarea lor. Se stripeste pe margine cu sos de zmeura si se decoreaza cu rozmarin, coacaze si afine. Se presara cu zahar pudra vanilat.

Tort pavlova bradut de craciun


Pentru a fi siguri ca tortul nu se prabuseste, recomand sa treceti prin mijlocul lui un bat de frigaruie astfel incat sa strapunga toate straturile.
Se aduce imediat la masa si se serveste alaturi de mai multe fructe proaspete (daca se doreste)
Sa aveti spor si pofta!!
Sarbatori fericite si sa nu uitati sa va inscrieti in concurs!!

Va asteptam alaturi de noi si pe paginile de Instagram si Facebook
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram