Ingrediente Blaturi :
Blat mare : 14 oua, 14 linguri faina,14 linguri zahar ,1 plic praf de copt
Blat mijlociu : 8 oua,8 linguri faina,8linguri zahar, 1/2 plic praf de copt
Blat mic : 6 oua , 6 linguri faina, 6 linguri zahar ,1/2 plic praf de copt
Conform ingredienteleor de mai sus coacem 3 blaturi de piscot ( galbenusurile le frecam spuma cu numarul aferent de linguri zahar , albusurile le batem spuma tare apoi le amestecam si adaugam treptat faina si praful de copt).
Ingrediente crema de lamaie :
400 ml lapte
4 galbenusuri ou
2 plicuri budinca vanilie
1 lamaie
1 sticluta esenta lamaie forte
200 gr zahar
300 gr rama cub
Ingrediente crema ciocolata :
600 ml frisca Megle (Hulala)
400 gr ciocolata menaj
Preparare crema lamaie :
Cele 4 galbenusuri se freaca spuma cu 200 gr zahar apoi adaugam cele 2 plicuri budinca vanilie ,coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie si treptat adaugam si cei 400 ml lapte. Punem totul la foc sa fiarba la foc mic pana se ingroase(se amesteca continuu). Lasam crema la racit si adaugam cei 300 gr rama si mixam cu mixerul la viteza maxima.
Preparare crema ciocolata:
Punem la incalzit 500 ml frisca in care adaugam 400 gr ciocolata menaj si lasam la foc pana aceasta se topeste. Se lasa la rece cateva ore bune (de preferinta ar fi 10 ore).Cand e bine racita o spumam cu mixerul cateva minute apoi adaugam 100 ml frisca pe care am batut-o spuma inainte treptat.
Asamblare:
Fiecare blat il taiem in jumate si il insiropam bine cu un sirop facut din cateva linguri de zahar pe care il caramelizam apoi adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul caramelizat . Siropul il lasam la racit si adaugam 1 esenta de lamaie forte. Incepem sa umplem blaturile insiropate cu crema. Eu am uns fiecare blat cu ambele tipuri de crema.Dupa ce am cladit tortul ne apucam sa facem un fondant din marshmalow cu care am acoperit tortul si din el am facut si trandafirii cu care am impodobit tortul.
Fondant Marshmallow :
450 gr marshmallow alb
2 linguri apa
2 fiole esenta vanilie
900 gr zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins
coloranti alimentari pentru trandafiri si frunze.
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.
Comentarii recente
Leila
29/07/2008 at 11:15se poate face o pasta de zahar in acest caz :)Pupice
Edith
31/07/2008 at 20:16Cat de frumoas ti-a iesit! Super! Felicitari! 🙂
Tort Festiv
27/03/2017 at 00:00[…] de fondant realizam ornamentele cu care imbracam tortul dupa placul si imaginatia fiecaruia. (Aici aveti poze cu prepararea fondantului de […]