Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere .
INGREDIENTE:
1.6 kg biscuiti Petit Beurre,
125 g margarina sau unt,
10lg zahar praf,
50 g nuca cocos,
8 linguri cacao,
dulceata de caise,sau piersici,
100 ml rom,
150 g stafide,
500 ml lapte,
INGREDIENTE CREMA :
3 plicuri budinca de vanilie,
750 ml lapte,
250 g margarina Rama,
15 lg zahar praf,
100 g nuca cocos,
1 fiola esenta de vanilie,
FONDANT MARSHMALLOWS :
450 gr marshmallow alb,
2 linguri apa,
2 fiole esenta vanilie,
900 gr zahar pudra,
margarina rama (unt)pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit,
amidon alimentar pentru intins,
coloranti alimentari ,
PREPARARE BLAT:
Biscutii se dau prin robot sa se marunteasca foarte bine apoi se adauga treptat laptele in care topim margarina .Adaugam zaharul praf,nuca de cocos,8 lg de cacao,100 ml rom in care am pus la inmuiat in prealabil stafidele.Amestecam toate aceste ingrediente si apoi adaugam dulceata de caise sau piersici cat necesita aluatul pentru a fi omogen si nici prea lipicios.Acest blat il punem in frigider la rece pana preparam umplutura .
PREPARARE CREMA:
Intr-un vas punem turnam cele 3 plicuri de budinca la care adaugam zaharul si treptat laptele rece amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase compozitia amestecand mereu sa nu se prinda . Lasam la racit crema de budinca. Separat spumam margarina cu 5 lg zahar praf si adaugam apoi nuca de cocos. Aceasta margarina o adaugam treptat la compozitia fiarta si racita ,treptat ,spumand cu mixerul pana se omogenizeaza crema.
PREPARARE FONDANT MARSHMALLOWS :
Ungem un vas bine cu margarina rama(unt) asezam in el marshmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallows-ul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu putin amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.
ASAMBLARE:
Din compozitia de biscuiti rezultata lasam deoparte 1/4 din toata cantitatea.
Restul de compozitie il intindem pe folie alimentara la marimea dorita si deasupra intindem crema lasand deoparte circa 6-7 linguri crema .Rulam de la un colt pe diagonala blatul uns . inchidem capatul mai mare sa nu iasa crema si modelam apoi gatul sticlei subtiindu-l. Restul de compozitie ramas il intindem si il vom aseza pe partea de blat unde sticla ar trebui sa fie mai voluminoasa . Lucram frumos capetele si ungem totul in strat subtire cu crema ramasa.
Fondantul il coloram cu coloranti alimentari, il intindem si acoperim tortul dupa imaginatia fiecaruia.
Modelam dopul sticlei din fondant marsmallows.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Tudor Elena Cristina
15/10/2011 at 12:46Foarte reusita sticla!!!!Felicitari!!!POt sa o pastrez eu?….Ca este din anu n care m am nascut eu……..pup
Leila
15/10/2011 at 19:35Linistita :))) O incepi cand schimbi prefixul 😉 Pupice si o seara placuta !
Amoush
15/10/2011 at 20:18prima data am crezut ca e un desen, insa cand mi-am dat seama ca e un tort nu m-am putut abitne sa exclam cu voce tare WOW, de m-a auzit toata casa :))
excelent decor, super indemanare si sunt sigura ca si gustul e pe masura! pupici
Ramona Alina
16/10/2011 at 01:03Aratã super!!!vin si eu:)
sarah
16/10/2011 at 08:53super .cred ca si gustul e pe masura.pupici
pansy
16/10/2011 at 17:28simpatic tort!
Dan si Ionela Dumitru
16/10/2011 at 22:18Ce idee reusita. Felicitari.
catkitchen
16/10/2011 at 22:34nu stiu cum reusiti sa faceti aceste minunatii de torturi , eu una nu as avea atata rabdare :((( ……bravooo , arata minunat !!!!
Leila
16/10/2011 at 22:39Gagicile , pe voi va invit la tort sticla de parfum 😉
Multumim pentru aprecieri ! O seara placuta sa aveti !
anomisana
23/08/2012 at 12:16Un tort absolut superb. Felicitari.
Ica Garaba
01/10/2012 at 14:49Aveti cumva o poza cu sectiunea? Este f fain si cred ca si bun…
Ica Garaba
01/10/2012 at 14:50Este f fain, aveti cumva si o poza cu sectiunea tortului? Mersi mult! Vreau sa-l incerc pentru cineva ce isi aniverseaza 70 ani!
Lia
01/10/2012 at 17:50Ica , nu am sectiune deoarece l-am facut pentru un aniversat . Nu l-am putut taia 🙂
Ica Garaba
01/10/2012 at 14:52Aveti cumva o poza cu sectiunea? Este f fain si cred ca si bun…
Ica Garaba
01/10/2012 at 14:52Aveti cumva o poza cu sectiunea? Este f fain si cred ca si bun…
Ica Garaba
01/10/2012 at 14:53am uitat sa intreb cam cate portii se pot face dintr-o sticla.
Lia
01/10/2012 at 17:51Ies foarte multe portii