Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort ,,teren fotbal”

Blat
10 oua
10 lg zahar
10 lg faina
Crema
500gr ciocolata amaruie
500 ml frisca
esenta de rom
Sirop
250 gr zahar
350 ml apa
esenta de rom
Decor
500ml frisca
Din ingredientele de mai sus se face un blat obisnuit care se coace intr-o tava dreptunghiulara.Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se umple cu crema preparata astfel:ciocolata rupta in bucati mici se pune in frisca lichida si se amesteca pe foc pana se topeste,dupa care se da la rece cam 3-4 ore.Dupa ce s-a racit bine se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza cu rom.
Tortul astfel umplut se decoreaza cu frisca dupa bunul plac.
Portile sunt facute din ciocolata topita (asta pe care am folosit-o eu nu a mai fost nevoie sa-i pun in ia ulei fiindca era destul de fluida)iar mingea din pasta de lapte praf si pictata cu colorant.Modul in care le-am facut este simplu:pe hartie de matematica am desenat intai cu un creion patru trapeze(acestea fiind lateralele portilor) cu laturile cat credeti voi ca vreti de mari sa fie,apoi doua dreptunghiuri cu aceiasi inaltime ca celelalte si inca doua dreptunghiuri asta fiind partea de sus.
Dupa ce le-ati desenat separat pe fiecare pe foaie de hartie turnati cocolata topita cu ajutorul unui cornet de hartie dupa model,bagati la congelator sau frigider .Le desprindeti de pe foile de hartie si le asamblati.Asi dori sa precizez ca nu prea rezista la caldura mult timp asa ca daca trebuie sa-l transportati va sfatuiesc sa le asezati pe tort inaintea serviri lui.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram