Ingrediente foi:
600 g faina
50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt),
300 g zahar,
3 galbenusuri ou,
1 pachet praf de copt,
smantana cat cuprinde aluatul,
Umplutura :
200 g mac macinat,
200 g faina,
100 g margarina Rama(la cub, sau unt),
250 g zahar pudra,
50 ml lapte,
coaja de la o lamaie
2 mere razuite pe razatoarea mare,
1/2 pachet praf de copt,
Crema :
1 l lapte,
3 pachete budinca de vanilie,
250 g margarina Rama cub(sau unt),
250 gr zahar,
Glazura:
400 g ciocolata menaj,
1 lingurita unt,
50-75 ml lapte,
Preparare foi :
Se amesteca faina, rama, zaharul, galbenusurile si praful de copt adaugand smantana cat sa obtinem un aluat care sa fie omogen si sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii, pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
(Eu am copt ruladele umplute in forma rotunda cu diametrul de 26 cm pe care le-am asezat sub forma de melc si celelalte 2 parti le-am copt pe fundul tavii detasabile in care am copt initial rulourile obtinand astfel 2 foi)
Umplutura pentru cele 4 parti de aluat :
Macul macinat, faina, margarina (sau untul), zaharul, 1/2 plic praf de copt se amesteca cu 50 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marele razuite. Se amesteca bine sa se omogenizeze si umplem cele 4 foi. Se ruleaza si se aseaza in tava detasabila una in continuarea celeilalte sub forma unei cochilii de melc,in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu unt si presarat cu putina faina. Punem la copt tava cu rulourile umplute. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite . Dupa ce rulourile sunt coapte, pe fundul tavii detasabile coacem si celelate 2 foi ce au mai ramas.
Crema dintre foi :
Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se spumeaza 250 g margarina Rama( cub , sau unt), cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga margarina spumata si se amesteca pana se omogenizeaza.
Asamblare:
Punem pe un platou rotund o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumatate din crema de budinca, asezam peste cele 4 rulouri coapte si deasupra punem restul de crema si acoperim cu cealalta foaie. Lasam un pic de crema pentru a nivela si marginile frumos. Pe baie de aburi punem la topit ciocolata de menaj impreuna cu laptele si lingurita de unt. Glazuram cu ciocolata topita.
Lasam la racit dupa care o portionam si o putem servi.
Aceasta prajitura se poate coace in tava normala de aragaz. In acest caz intai veti coace rulourile umplute in tava tapetata cu hartie de copt, apoi pe dsul aceleiasi tavi veti coace cele 2 foi. Pe un platou veti aseza intai una din foile coapte, peste se pune o parte din crema, deasupra asezam rulourile umplute, coapte(fara sa le desprindeti una de cealalta), din nou un strat de crema ce va veni acoperita cu foaia ramasa. La fel se va glazura cu ciocolata neagra sau alba, dupa preferintele fiecaruia.
Comentarii recente
Mitinita
11/12/2011 at 11:21Superb!!!
lau
11/12/2011 at 15:05superb
Lulu
11/12/2011 at 16:53wow,o frumusete,o bunatate,o nebunie;bravo fetele,sa aveti bafta la concurs!!!
Lina
11/12/2011 at 18:51frumos, elegant, sper sa castigi cu asa o bunatate!
lia
11/12/2011 at 20:44Bafta fetelor ! super arata tortul, felicitari !
Ersilia
11/12/2011 at 20:55M-ai lasat cu gura cascata, n-am cuvinte ! Felicitari!Ce buna trebuie sa fie si frumoasa in acelasi timp.Sigur vei castiga si iti doresc din toata inima MUUULT SUCCES !
Dana Cristea
14/12/2011 at 15:04Superb!!!!!!!!!!!!!!!!
elena chioran
16/12/2011 at 15:15arata nemaipomenit…cred ca e si foarte gustos…de rev il fac si eu..
Simona Patras
16/12/2011 at 15:27Minunat!!!
Felicitari!!!
Anonymous
18/12/2011 at 00:30arata strasnic! Cred ca e si supermegahipergustos
STEFAN NADIA IRINA
19/12/2011 at 18:29e un tort special foarte delicios cu siguranta
Leila
19/12/2011 at 21:39Multumi fetelor ! :*
Stefan Nadia Irina , merita incercat 🙂 Chiar daca nu il faci sub forma de tort . Se poate prepara si in tava dreptunghiulara si iti iese sub forma de praji 🙂 😉
mihaela
22/12/2011 at 19:13imi lasa gura apa, cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta
ralu
24/01/2012 at 16:46e foarte buna. am facut-o sub forma de prajitura
Anonymous
16/06/2012 at 00:03superb si delicios in acelasi moment. bravo tie o bucatareasa exceptionala:)
Rita Oarga
19/09/2012 at 21:28Superb tort si o idee excelenta. Felicitari!