Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Tutti Frutti

Blat
9 oua
9 lg zahar
9lg faina
esenta vanilie
Crema
5 oua
200gr zahar
500ml frisca
2 pl gelatina
zahar vanilat
piersici, ananas sau alte fructe din compot
sirop
200gr zahar
200 ml apa
razatura de lamaie
decor
frisca
fructe proaspete sau din compot .. la alegere
un plic tort geele dr oetker

Mod de preparare
Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.
Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care se adauga faina cernuta si se incorporeaza.
Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara(27/38 cm) si se coace la foc potrivi( 180 grade /35 min).
Dupa ce s-a racit se taie in doua foi, se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu siropul fiert si racit, se adauga crema astfel obtinuta: ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas pe baie de apa amestecand continuu.
Dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se tempereze putin apoi se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.
Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.
Asezam si a doua foaie, o insiropam si tinem tortul la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.
Rasturnam cu atentie tortul obtinut, ornam cu fructe proaspete sau din compot si cu frisca.
Fructele pentru a nu se oxida, se imbraca intr-un strat de tort- geele preparat dupa instructiunile de pe plic.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram