Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tortul „Crema de Zahar Ars”










Ingrediente folosite ptr blat :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt

Ingrediente petru crema :
8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar

Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita.

Cum procedam:
Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp . Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator , si anume ,spargem intr-un vas cele 8 oua , punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat , si ne apucam de preparatul blatului de piscot .
PISCOTUL : Separam cele 4 oua .La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit ,apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.
Se serveste rece !!!

Comentarii recente

  • cosmina

    25/09/2012 at 15:57

    Leila,crema se coace inainte?, dupa care adaugam blatul sau le coacem impreuna si crema si blatul?multumesc!

  • Anonymous

    25/09/2012 at 16:02

    Leila,crema se coace inainte?apoi se adauga blatul?,sau se coc impreuna si blatil si crema?
    multumesc!!!

    • Lia

      25/09/2012 at 17:57

      Blatul de piscot crud se toarna peste compozitia cruda de lapte si oua . SE COC IMPREUNA LA CUPTOR DEODATA 🙂

  • Mary

    13/11/2012 at 16:11

    Se poate coace in orice cratita de ex:merge in cratita de tefal.multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram