Inainte de a incepe sa scriu aceasta delicioasa reteta , vreau sa imi cer oarecum scuze pentru numele bizar al acestui tort. Am incercat sa traduc cat mai exact numele acestui tort din maghiara in romana.
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului ,si e format din 3 straturi. Deci , atentie !!!! e indicat de preparat in zilele toride de vara.
Ingrediente : Stratul 1
3 oua
1 plic zahar vanilat
6 linguri zahar praf
2 linguri cu varf de cacao
150 ml apa
1 plic gelatina fina
Stratul 2:
500 ml smantana
6 linguri zahar praf
1 plic gelatina fina
150 ml apa
Stratul 3:
2 plicuri gelatina fructe ( eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
4 linguri zahar tos
Preparare :
Stratul 1 : Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort(forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2: 500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.
Stratul 3:Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa . Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2(daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi ,deci atentie!!!!).Se da la rece pentru cateva ore ,apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.
Parerea mea : La urmatoarea tura pe care o voi face in stratul de smantana voi adauga si cateva fructe.
Orice idee de a inbunatati aceasta reteta e bine venita .
Comentarii recente
LORY
27/03/2008 at 23:00imi place mult tortul tau
cat despre denumire….e originala
felicitari!! arata superr
Leila
27/03/2008 at 23:08Multumesc Lory , iar cat despre denumire …., sper sa se inteleaga corect si sa nu se interpreteze gresit :))
Edith
31/03/2008 at 13:12Superb tortul tau!
Cred ca o sa il incerc si eu… (sa speram ca ii vine randul curand ca am o lista de asteptare…:P )
Leila
31/03/2008 at 13:29Multumesc Edith 🙂 de apreciere , si iti multumesc ca ne-ai vizitat.
ilmenudiangela
15/06/2010 at 15:20Ciao fetelor,m-a atras denumirea tortului dar m-a cucerit prospetimea si frumusetea lui ,Felicitari!
Hannay Stangaciu
22/06/2012 at 15:24am o intrebare: trebuie folosit smantana lichida sau e buna si „cea de toate zilele”?
Lory
22/06/2012 at 21:27Poti folosi smantana obisnuita din aia la caserola sau chiar cumparata din piata de la tarani.