Blat:
10 oua,
10 lg zahar,
10 lg faina,
esenta de vanilie,
Crema
10 galbenusuri,
350 gr zahar,
700 ml frisca,
o cutie ananas,
2 pliculete gelatina,
2 esente vanilie la fiola,
Sirop
300 gr zahar,
500 ml apa,
fasii din coaja de lamaie,
esenta de vanilie,
Decor
300-500 ml frisca,
(in functie de decorul ales)
ciocolata (in functie de decorul ales)
forme ,figurine din pasta de zahar
MOD DE PREPARARE:
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care se adauga faina cernuta si se incorporeaza.Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara si se coace la foc potrivit.
Crema diplomat
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul dupa care se pun pe baie de apa amestecand continuu pana ce se spumeaza iar compozitia da in fiert .Se da deoparte si se adauga gelatina care a fost hidratata in 100 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina se dizolva.Compozitia racita se toarna peste frisca batuta ,sa adauga bucatile de ananas esenta de vanilie si se amesteca bine.
Blatul se taie in doua foi egale se aseaza prima foaie in forma in care a fost coapt se insiropeaza cu siropul fiert si racit dupa care adaugam crema .Se pune deasupra foaie cealalta se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore.
Se scoate din forma, se imbraca in frisca si se decoreaza dupa cum doriti.
Se poate imbraca total in frisca decorand-ul cu figurine din pasta de zahar sau se pot decora doar lateralele cu frisca deasupra glasandu-se in ciocolata.
Comentarii recente
sarah
11/09/2011 at 13:01imi place mult tortul diplomat.toate sunt foarte frumoase si perfect exectuate.felicitari.pupicei si o duminica minunata!
Lory
11/09/2011 at 13:13Si mie imi place mult tortul diplomat 🙂
Multumesc mult Sarah :*
pansy
12/09/2011 at 00:16tii ce frumoase sunt ! tortul diplomat e printre preferatele mele.